menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Küchenprofi - Provence - wysoka patelnia żeliwna - średnica: 28 cm

Küchenprofi - Provence - wysoka patelnia żeliwna

średnica: 28 cm

w promocji 386,91 złnormalnie 429,90 zł

szybka wysyłka
Küchenprofi - Pisa - patelnia do serwowania z pokrywką - średnica: 28 cm

Küchenprofi - Pisa - patelnia do serwowania z pokrywką

średnica: 28 cm

w promocji 386,91 złnormalnie 429,90 zł

Kela - Flavoria - patelnia do serwowania z pokrywką - średnica: 28 cm

Kela - Flavoria - patelnia do serwowania z pokrywką

średnica: 28 cm

373,90 zł

szybka wysyłka
Kela - Ferrum - patelnia żelazna - średnica: 24 cm

Kela - Ferrum - patelnia żelazna

średnica: 24 cm

w promocji 179,91 złnormalnie 199,90 zł

szybka wysyłka
Staub - żeliwna patelnia do serwowania - średnica: 28 cm

Staub - żeliwna patelnia do serwowania

średnica: 28 cm

w promocji 806,55 złnormalnie 849,00 zł

WMF - Fusiontec - patelnia do serwowania - średnica: 28 cm
chwilowo niedostępne

WMF - Fusiontec - patelnia do serwowania

średnica: 28 cm

w promocji 703,12 złnormalnie 799,00 zł

pokaż szczegóły
WMF - Steak Profi - patelnia stalowa - średnica: 24 cm

WMF - Steak Profi - patelnia stalowa

średnica: 24 cm

w promocji 412,72 złnormalnie 469,00 zł

Fissler - Catania - patelnia - średnica: 28 cm

Fissler - Catania - patelnia

średnica: 28 cm

449,00 zł

Fissler - Snack Set - mała patelnia - średnica: 16 cm

Fissler - Snack Set - mała patelnia

średnica: 16 cm

175,00 zł

Iittala - Tools - głęboka patelnia z pokrywą - średnica: 26 cm

Iittala - Tools - głęboka patelnia z pokrywą

średnica: 26 cm

1338,00 zł

Iittala - Tools - patelnie

Iittala - Tools - patelnie

1027,00 – 1211,00 zł

2 średnice do wyboru
24 cm
28 cm
pokaż szczegóły
Staub - Vintage - patelnia żeliwna - średnica: 28 cm

Staub - Vintage - patelnia żeliwna

średnica: 28 cm

699,00 zł

WMF - Fusiontec - patelnie

WMF - Fusiontec - patelnie

377,10 – 553,52 zł

3 średnice do wyboru
20 cm
24 cm
28 cm
1 kolor do wyboru
czarny
szybka wysyłkapokaż szczegóły
WMF - Gourmet Plus - patelnie stalowe

WMF - Gourmet Plus - patelnie stalowe

395,12 – 439,12 zł

2 średnice do wyboru
24 cm
28 cm
pokaż szczegóły
Zwilling - Vitality - głęboka patelnia z pokrywą - średnica: 24 cm

Zwilling - Vitality - głęboka patelnia z pokrywą

średnica: 24 cm

529,00 zł

Zwilling - Vitality - patelnia do serwowania z pokrywką - średnica: 24 cm

Zwilling - Vitality - patelnia do serwowania z pokrywką

średnica: 24 cm

529,00 zł

Zwilling - Pico - patelnia stalowa - średnica: 16 cm

Zwilling - Pico - patelnia stalowa

średnica: 16 cm

129,00 zł

Officina Alessi - La Cintura di Orione - patelnia stalowo-miedziana - średnica: 28 cm

Officina Alessi - La Cintura di Orione - patelnia stalowo-miedziana

średnica: 28 cm

1699,00 zł

Patelnie niepokryte powłoką nieprzywierającą najlepiej sprawdzą się przy szybkim smażeniu w wysokiej temperaturze. Będą szczególnie skuteczne podczas smażenia mięsa. W przeciwieństwie do patelni z powłoką zapobiegającą przywieraniu, patelnie bez takiego zabezpieczenia wymagają trochę wprawy, gdyż chwila nieuwagi lub zbyt mała ilość tłuszczu może doprowadzić do przywarcia i przypalenia potrawy. Z drugiej jednak strony, patelniom takim niestraszne są wszelkiego rodzaju narzędzia, gdyż ich powierzchnia jest znacznie wytrzymalsza.

Większość patelni do szybkiego smażenia wykonana jest ze stali nierdzewnej. Materiał ten nie ulega korozji i długo zachowuje swój estetyczny wygląd, jest także neutralny dla smaku i zapachu przygotowywanych potraw. Patelnie stalowe wyposażone są w grube dno z aluminium, które jest lepszym przewodnikiem ciepła. Patelnie żeliwne również najczęściej występują bez powłoki nieprzywierającej, jednak takie patelnie bywają także wykonane z żelaza, miedzi, ceramiki, emaliowanej stali a nawet ze szkła.

Podczas smażenia na patelni niezabezpieczonej powłoką nieprzywierającą należy uważnie jej pilnować – w przypadku niektórych steków nawet minuta nieuwagi czyni różnicę. O ile nie dusimy dania w dużej ilości sosu, powinniśmy zadbać o to, aby na patelni było wystarczająco dużo tłuszczu. Choć możliwe jest także smażenie bez niego – mięso poddane wysokiej temperaturze przywrze do dna w początkowej fazie smażenia, ale po kilku minutach wytworzy się na nim ścięta warstwa, która pozwoli bez trudu podnieść i obrócić stek.


inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc