menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Kela - Ferrum - patelnia żelazna - średnica: 24 cm
Kela - Ferrum - patelnia żelazna - średnica: 24 cm

Patelnia została wykonana z żelaza, dzięki czemu nagrzewa się bardzo szybko i dobrze przewodzi ciepło. Umożliwia używanie metalowych narzędzi kuchennych do mieszania i przewracania smażonych potraw. Oczko w uchwycie pozwala zawiesić patelnię na haku.

czytaj dalej

232,04 zł
sugerowana cena detaliczna producenta: 259,90 zł
tylko 2 sztuki dostępne
szybka wysyłka - jeszcze dziś
dostawa gratis

Solidna patelnia z żelazna.

Patelnia została wykonana z żelaza, dzięki czemu nagrzewa się bardzo szybko i dobrze przewodzi ciepło. Umożliwia używanie metalowych narzędzi kuchennych do mieszania i przewracania smażonych potraw. Oczko w uchwycie pozwala zawiesić patelnię na haku.

Patelni nie należy myć w zmywarce, gdyż może to powodować rdzewienie. Po wyczyszczeniu i wytarciu do sucha warto nasmarować ją odrobiną jadalnego oleju.
Przed pierwszym użyciem należy usunąć z patelni ochronną warstwę wosku i doprowadzić do wytworzenia patyny. W tym celu należy zanurzyć ją w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń – po kilku minutach warstwa ochronna będzie mogła zostać zdjęta gąbką lub szczoteczką. Następnie należy wytrzeć patelnię do sucha i napełnić ją około 3-milimetrową warstwą oleju i podgrzać. Gdy olej zacznie dymić, zdjąć patelnię ze źródła ciepła i poczekać aż olej ostygnie, po czym ponownie go podgrzać – czynność tę należy powtórzyć trzykrotnie.

numer katalogowyKela 11616
średnica24 cm
materiałżelazo

inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc