menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Kela - Rhino - patelnia żelazna - średnica: 20 cm

Kela - Rhino - patelnia żelazna

średnica: 20 cm

262,00 zł

szybka wysyłka
Küchenprofi - Pisa - patelnia do serwowania z pokrywką - średnica: 28 cm

Küchenprofi - Pisa - patelnia do serwowania z pokrywką

średnica: 28 cm

430,00 zł

Kela - Flavoria - patelnia do serwowania z pokrywką - średnica: 28 cm

Kela - Flavoria - patelnia do serwowania z pokrywką

średnica: 28 cm

479,90 zł

szybka wysyłka
Kela - Ferrum - patelnia żelazna - średnica: 24 cm

Kela - Ferrum - patelnia żelazna

średnica: 24 cm

214,33 zł

szybka wysyłka
Küchenprofi - Provence - patelnia żeliwna

Küchenprofi - Provence - patelnia żeliwna

199,90 – 237,90 zł

2 średnice do wyboru
16 cm
20 cm
2 kolory do wyboru
 
 
szybka wysyłkapokaż szczegóły
Spring - Culinox - głęboka patelnia miedziana - średnica: 16 cm

Spring - Culinox - głęboka patelnia miedziana

średnica: 16 cm

529,90 zł

szybka wysyłka
Demeyere - Industry 5 - patelnia stalowa - średnica: 20 cm

Demeyere - Industry 5 - patelnia stalowa

średnica: 20 cm

455,00 zł

Demeyere - Industry 5 - patelnia stalowa - średnica: 24 cm

Demeyere - Industry 5 - patelnia stalowa

średnica: 24 cm

487,16 zł

Staub - żeliwna patelnia do serwowania - średnica: 28 cm

Staub - żeliwna patelnia do serwowania

średnica: 28 cm

899,10 zł

szybka wysyłka
Staub - Vintage - patelnia żeliwna - średnica: 28 cm

Staub - Vintage - patelnia żeliwna

średnica: 28 cm

764,10 zł

szybka wysyłka
WMF - Steak Profi - patelnia stalowa - średnica: 24 cm

WMF - Steak Profi - patelnia stalowa

średnica: 24 cm

465,52 zł

Zwilling - Vitality - głęboka patelnia z pokrywą - średnica: 24 cm

Zwilling - Vitality - głęboka patelnia z pokrywą

średnica: 24 cm

529,00 zł

Zwilling - Pico - patelnia stalowa - średnica: 16 cm

Zwilling - Pico - patelnia stalowa

średnica: 16 cm

wyprzedaż 86,00 zł

De Buyer - #steaklover - zestaw do steków - stalowa patelnia, szczypce i młynek do pieprzu

De Buyer - #steaklover - zestaw do steków

stalowa patelnia, szczypce i młynek do pieprzu

399,00 zł

De Buyer - Mineral B - patelnia stalowa - średnica: 32 cm

De Buyer - Mineral B - patelnia stalowa

średnica: 32 cm

369,00 zł

Fissler - Catania - patelnie

Fissler - Catania - patelnie

404,00 – 449,00 zł

2 średnice do wyboru
24 cm
28 cm
pokaż szczegóły
Fissler - original-profi collection - patelnia - średnica: 28 cm

Fissler - original-profi collection - patelnia

średnica: 28 cm

wyprzedaż 701,25 zł

szybka wysyłka
Iittala - Tools - głęboka patelnia z pokrywą - średnica: 26 cm

Iittala - Tools - głęboka patelnia z pokrywą

średnica: 26 cm

1358,00 zł

Staub - Pans - patelnie żeliwne

Staub - Pans - patelnie żeliwne

649,00 – 679,00 zł

2 średnice do wyboru
26 cm
28 cm
pokaż szczegóły
Zwilling - Vitality - patelnia stalowa - średnica: 20 cm

Zwilling - Vitality - patelnia stalowa

średnica: 20 cm

wyprzedaż 215,27 zł

szybka wysyłka

Patelnie niepokryte powłoką nieprzywierającą najlepiej sprawdzą się przy szybkim smażeniu w wysokiej temperaturze. Będą szczególnie skuteczne podczas smażenia mięsa. W przeciwieństwie do patelni z powłoką zapobiegającą przywieraniu, patelnie bez takiego zabezpieczenia wymagają trochę wprawy, gdyż chwila nieuwagi lub zbyt mała ilość tłuszczu może doprowadzić do przywarcia i przypalenia potrawy. Z drugiej jednak strony, patelniom takim niestraszne są wszelkiego rodzaju narzędzia, gdyż ich powierzchnia jest znacznie wytrzymalsza.

Większość patelni do szybkiego smażenia wykonana jest ze stali nierdzewnej. Materiał ten nie ulega korozji i długo zachowuje swój estetyczny wygląd, jest także neutralny dla smaku i zapachu przygotowywanych potraw. Patelnie stalowe wyposażone są w grube dno z aluminium, które jest lepszym przewodnikiem ciepła. Patelnie żeliwne również najczęściej występują bez powłoki nieprzywierającej, jednak takie patelnie bywają także wykonane z żelaza, miedzi, ceramiki, emaliowanej stali a nawet ze szkła.

Podczas smażenia na patelni niezabezpieczonej powłoką nieprzywierającą należy uważnie jej pilnować – w przypadku niektórych steków nawet minuta nieuwagi czyni różnicę. O ile nie dusimy dania w dużej ilości sosu, powinniśmy zadbać o to, aby na patelni było wystarczająco dużo tłuszczu. Choć możliwe jest także smażenie bez niego – mięso poddane wysokiej temperaturze przywrze do dna w początkowej fazie smażenia, ale po kilku minutach wytworzy się na nim ścięta warstwa, która pozwoli bez trudu podnieść i obrócić stek.


inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc