menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Küchenprofi - O'Safe - stalowa rękawica do otwierania ostryg - uniwersalny rozmiar

Küchenprofi - O'Safe - stalowa rękawica do otwierania ostryg

uniwersalny rozmiar

w promocji 620,91 złnormalnie 689,90 zł

szybka wysyłka
Sagaform - Seafood - zestaw do ostryg - taca, nóż do otwierania i serwetka

Sagaform - Seafood - zestaw do ostryg

taca, nóż do otwierania i serwetka

wyprzedaż 125,00 złpoza wyprzedażą 139,90 zł

szybka wysyłka
Küchenprofi - szczypce do homara - długość: 18,5 cm

Küchenprofi - szczypce do homara

długość: 18,5 cm

139,90 zł

Küchenprofi - Parma - nóż do otwierania ostryg - długość: 21 cm

Küchenprofi - Parma - nóż do otwierania ostryg

długość: 21 cm

59,90 zł

szybka wysyłka
Sagaform - Seafood - szczypce do raków - wymiary: 15,5 x 5,5 cm

Sagaform - Seafood - szczypce do raków

wymiary: 15,5 × 5,5 cm

79,90 zł

szybka wysyłka
Alessi - Colombina Fish - nóż do ostryg - długość: 16 cm

Alessi - Colombina Fish - nóż do ostryg

długość: 16 cm

138,00 zł

Jedni za nimi przepadają, inni nie wzięliby ich do ust – mowa oczywiście o owocach morza, którymi zajadają się mieszkańcy krajów śródziemnomorskich. W Polsce pierwszy raz na stoły magnatów trafiły za czasów Augusta III, sprowadzane z Francji. Popularne w naszym kraju frutti di mare to krewetki, kalmary, ośmiornice i nieco rzadziej: ostrygi.

Miłośnicy oryginalnych smaków, którzy chcą sami przygotować ostrygi powinni zaopatrzyć się w odpowiednie akcesoria: stalową rękawicę i odpowiedni nóż. Jeśli chodzi o homara – nie uda się go zjeść bez odpowiednich szczypców.

Ponoć ostrygi to silny afrodyzjak – warto o tym pamiętać podając je na pokruszonym lodzie: z cytryną i białym pieprzem.


inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc