menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Küchenprofi - Compack - maszynka do makaronu - wymiary: 20 x 20 x 15 cm

Küchenprofi - Compack - maszynka do makaronu

wymiary: 20 × 20 × 15 cm

w promocji 215,91 złnormalnie 239,90 zł

szybka wysyłka
Küchenprofi - zestaw do ravioli - wymiary: 37,5 x 11,5 cm

Küchenprofi - zestaw do ravioli

wymiary: 37,5 × 11,5 cm

w promocji 116,91 złnormalnie 129,90 zł

szybka wysyłka
Küchenprofi - Classic - maszynka do makaronu - w komplecie 3 dodatkowe przystawki

Küchenprofi - Classic - maszynka do makaronu

w komplecie 3 dodatkowe przystawki

w promocji 539,91 złnormalnie 599,90 zł

szybka wysyłka
Küchenprofi - nakładka do lanych klusek - wymiary: 31 x 11 cm

Küchenprofi - nakładka do lanych klusek

wymiary: 31 × 11 cm

w promocji 116,91 złnormalnie 129,90 zł

szybka wysyłka
Küchenprofi - praska do ziemniaków i lanych klusek - długość: 37 cm

Küchenprofi - praska do ziemniaków i lanych klusek

długość: 37 cm

w promocji 251,91 złnormalnie 279,90 zł

szybka wysyłka
Kela - Rondo - wykrawacz do ravioli - średnica: 6,5 cm

Kela - Rondo - wykrawacz do ravioli

średnica: 6,5 cm

37,90 zł

szybka wysyłka
Kela - Rondo - wykrawacz do ravioli - wymiary: 6 x 6 cm

Kela - Rondo - wykrawacz do ravioli

wymiary: 6 × 6 cm

37,90 zł

szybka wysyłka
Kela - Rondo - radełko do ciasta - długość: 18,5 cm

Kela - Rondo - radełko do ciasta

długość: 18,5 cm

37,90 zł

szybka wysyłka
Küchenprofi - wykrawacz do ravioli - długość: 18,5 cm

Küchenprofi - wykrawacz do ravioli

długość: 18,5 cm

59,90 zł

szybka wysyłka
Mastrad - zestaw do wycinania pierożków i ravioli - 9 elementów

Mastrad - zestaw do wycinania pierożków i ravioli

9 elementów

129,00 zł

Mastrad - zestaw do wycinania pierożków i ravioli - 10 elementów

Mastrad - zestaw do wycinania pierożków i ravioli

10 elementów

129,00 zł

Mastrad - krajalnica do makaronu - długość 14 cm

Mastrad - krajalnica do makaronu

długość 14 cm

34,00 zł

Historia pierogów sięga nie, jak niektórzy sądzą, staropolszczyzny, ale… Chin, gdzie powstały, prawdopodobnie w XIII w. Legenda głosi, że do Polski trafiły przez Jacka Odrowąża, który zachwycał się ich smakiem w Kijowie i przepis rozpowszechnił w kraju. Nie wiemy, jak wyglądały pierogi, które jadł św. Jacek, ale te we współczesnej wersji możemy wykonać dzięki wygodnym radełkom do ciasta i stalowym zaciskaczom. Te ostatnie przydadzą się zwłaszcza wtedy, gdy musimy ulepić sporą ilość wigilijnych pierogów.


inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc