Wszechstronny nóż szefa kuchni przeznaczony jest do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ostry czubek pozwala wykonać precyzyjne nacięcia np. w filetach mięsnych czy rybnych, aby przyspieszyć wchłanianie marynaty. Solidna, lekko łukowata klinga zapewnia wygodne siekanie warzyw i ziół bez odrywania czubka od deski. Młotkowana powierzchnia klingi zapobiega przywieraniu krojonych produktów.
Noże Shiro marki Nagomi cechują odporne na ścieranie klingi wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Ostrza okuto warstwami stali SUS410 i SUS430, dzięki czemu noże są bardziej odporne na korozję, a proces ostrzenia przebiega bezproblemowo.
Drewniane rękojeści w kształcie litery D, wzmocnione pierścieniem ze stali nierdzewnej, dobrze leżą w dłoni, co zapewnia komfort użytkowania.
numer katalogowy | Nagomi NS210CH |
---|
wymiary | |
---|---|
długość ostrza | 21 cm |
materiał | wysokowęglowa stal nierdzewna stal SUS410 stal SUS430 drewno |