Nóż o długiej, wąskiej klindze ułatwi precyzyjne krojenie pieczeni wołowej, jagnięciny czy wędlin na równe porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Lekko elastyczne ostrze dobrze się sprawdzi się również podczas porcjowania filetów z łososia oraz innych ryb.
Noże Shiro marki Nagomi cechują odporne na ścieranie klingi wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Ostrza okuto warstwami stali SUS410 i SUS430, dzięki czemu noże są bardziej odporne na korozję, a proces ostrzenia przebiega bezproblemowo.
Drewniane rękojeści w kształcie litery D, wzmocnione pierścieniem ze stali nierdzewnej, dobrze leżą w dłoni, co zapewnia komfort użytkowania.
numer katalogowy | Nagomi NS250SL |
---|
wymiary | |
---|---|
długość ostrza | 25 cm |
materiał | wysokowęglowa stal nierdzewna stal SUS410 stal SUS430 drewno |