menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Zwilling - Takumi - japońskie noże kuchenneZwilling - Takumi - japońskie noże kuchenneZwilling - Takumi - japońskie noże kuchenneZwilling - Takumi - japońskie noże kuchenneZwilling - Takumi - japońskie noże kuchenneZwilling - Takumi - japońskie noże kuchenneZwilling - Takumi - japońskie noże kuchenneZwilling - Takumi - japońskie noże kuchenneZwilling - Takumi - japońskie noże kuchenneZwilling - Takumi - japońskie noże kuchenneZwilling - Takumi - japońskie noże kuchenneZwilling - Takumi - japońskie noże kuchenneZwilling - Takumi - japońskie noże kuchenneZwilling - Takumi - japońskie noże kuchenneZwilling - Takumi - japońskie noże kuchenneZwilling - Takumi - japońskie noże kuchenneZwilling - Takumi - japońskie noże kuchenneZwilling - Takumi - japońskie noże kuchenneZwilling - Takumi - japońskie noże kuchenneZwilling - Takumi - japońskie noże kuchenneZwilling - Takumi - japońskie noże kuchenneZwilling - Takumi - japońskie noże kuchenneZwilling - Takumi - japońskie noże kuchenneZwilling - Takumi - japońskie noże kuchenne
Zwilling - Takumi - japońskie noże kuchenne

Klingi noży Takumi powstały poprzez połączenie dwóch zaawansowanych technologicznie metali. Rdzeń wykonany jest z FC63 (Fine Carbide 63), czyli węglika spiekanego o drobnej ziarnistości i bardzo wysokiej twardości 63 HRC. Drobnoziarnista natura materiału pozwala na zeszlifowanie metalu do bardzo wąskiej krawędzi tnącej. Na rdzeń nakładane jest sto warstw opracowanej przez Zwilling stali premium. Proces ten zapewnia doskonały balans pomiędzy twardością a sprężystością ostrzy, nadając im długotrwałą ostrość i odporność na kruszenie.

czytaj dalej

Noże wyprodukowane w Japonii.

Klingi noży Takumi powstały poprzez połączenie dwóch zaawansowanych technologicznie metali. Rdzeń wykonany jest z FC63 (Fine Carbide 63), czyli węglika spiekanego o drobnej ziarnistości i bardzo wysokiej twardości 63 HRC. Drobnoziarnista natura materiału pozwala na zeszlifowanie metalu do bardzo wąskiej krawędzi tnącej. Na rdzeń nakładane jest sto warstw opracowanej przez Zwilling stali premium. Proces ten zapewnia doskonały balans pomiędzy twardością a sprężystością ostrzy, nadając im długotrwałą ostrość i odporność na kruszenie.

Noże Takumi zostały wyprodukowane ręcznie w Japonii i, jak przystało na tego typu narzędzia, ich cechą charakterystyczną jest także elegancki, cieszący oko wygląd. Sto warstw stali nadaje klingom unikalny wzór kojarzący się ze stalą damasceńską. Rękojeści natomiast wykonane są z laminatu Micarta powstałego z drewna i żywicy wstrzykiwanej pod wysokim ciśnieniem. Dzięki temu uchwyty nie tylko estetycznie się prezentują, ale są także lekkie, a ich kształt dobrze dopasowuje się do dłoni.

Noże o długich, gładkich ostrzach ostrzone są za pomocą techniki Honbazuke, czyli trzech etapów ręcznego ostrzenia, które nadają klindze odpowiedni kąt, dokładnie ostrzą i wyrównują krawędź tnącą, a na koniec szlifują ostrze do gładkości i połysku.

Noże objęte są gwarancją wieczystej ostrości Zwilling. Oznacza to, że przez cały okres trwania gwarancji mogą być raz w roku wysyłane na bezpłatne profesjonalne ostrzenie.

materiałFC63
stal premium
laminat Micarta
miejsce produkcjiSeki, Japonia
gwarancja30 lat

inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc