Bezpośrednio w stalowym garnku można rozgrzewać olej do przygotowywania fondue mięsnego, a w porcelanowym wkładzie topić ser oraz czekoladę. Płaszcz wodny pomiędzy stalową a porcelanową częścią fondue zabezpieczy ser i czekoladę przed przegrzaniem i przypaleniem.
W zestawie znajdują się 4 indywidualnie oznaczone widelczyki, pierścień do ich zamocowania oraz stalowa pokrywa.
Podstawa fondue, w której umieszczono palnik, wykonana jest z żeliwa, co zapewnia stabilność i bezpieczeństwo użytkowania.
Ścianki poszczególnych elementów zestawu są lekko wklęsłe, po zestawieniu stworzą gładki łuk od podstawy aż po górną krawędź naczynia. Elegancki kształt fondue oraz użyte materiały sprawiają, że fondue ma nie tylko uniwersalne zastosowanie, lecz także dobrze komponuje się z innymi naczyniami na stole.
Główne zalety:numer katalogowy | Villeroy & Boch 12-7022-6350 |
---|
materiał | żeliwo, stal nierdzewna |
---|