Wszechstronny ceramiczny nóż kucharza.
Uniwersalny nóż kucharza poradzi sobie z krojeniem mięsa, siekaniem ziół, obróbką warzyw i owoców. Niezbyt długa klinga zapewnia pełną kontrolę nad narzędziem.
Charakterystyka:- ostrze noża zostało wykonane z wysokiej jakości ceramiki o twardości zbliżonej do diamentu, wytwarzanej na bazie węglika cyrkonu (ZrC)
- nóż jest lekki, wyjątkowo ostry i tępi się znacznie wolniej od swoich stalowych odpowiedników
- cechuje go odporność na korozję
- gładka powierzchnia klingi nie przepuszcza soli ani bakterii
- nie reaguje z sokami, nie wpływa zatem na smak krojonych produktów – obierane nożem ogórki nie nabędą goryczki, a szatkowana sałata nie ściemnieje
- obniżony czubek ułatwia szatkowanie, zaś szerokie ostrze pozwoli przenieść pokrojone produkty do miski czy na patelnię
- klinga poddana została testom elastyczności, by zagwarantować klientom, że nóż nie pęknie przy przypadkowym upadku
- ergonomiczna rękojeść wykonana z tworzywa sztucznego wzmocniona metalowymi elementami pewnie leży w dłoni
Noża nie należy używać do podważania słoików, otwierania puszek, cięcia kości czy produktów zamrożonych.
Narzędzie nie jest przystosowane do mycia w zmywarce. Zaleca się ręczne mycie za pomocą delikatnych detergentów.