Świeże zioła odgrywają istotną rolę w każdej kuchni, nie tylko dzięki ich niezwykłemu smakowi i aromatowi ale także ze względów zdrowotnych. Popularne, używane przez nas zioła często ułatwiają trawienie, przyspieszają metabolizm i pozytywnie wpływają na samopoczucie.
Aby zioła nie straciły swoich cennych właściwości, powinno się je siekać tuż przed dodaniem do potraw. Gwarantuje to ich świeżość. W takim wypadku idealnym rozwiązaniem jest tradycyjny nóż do siekania i rozdrabniania ziół, czyli inaczej mezzaluna (półksiężyc).
Wykonane ze stali nierdzewnej ostrza o charakterystycznym zaokrąglonym kształcie szybko i wydajnie posiekają wszystkie potrzebne nam zioła.
Główne zalety:
numer katalogowy | Küchenprofi 1005172800 |
---|
wymiary | |
---|---|
długość ostrza | 17 cm |
materiał | stal nierdzewna |