Wykonany z wysokowęglowej, młotkowanej stali VG-10 nóż Honesuki do oddzielania mięsa od kości.
Ostrze noża wykute zostało z wysokowęglowej stali VG-10, która cechuje się twardością na poziomie 59-60 HRC i dużą odpornością na ścieranie i uszkodzenia. Dzięki temu nóż przez długi czas pozostaje ostry i zachowuje swój nieskazitelny wygląd.
Klinga została poddana młotkowaniu na gorąco pod naciskiem o sile trzystu ton, co dodatkowo wzmocniło stal. Skutkiem młotkowania jest także charakterystyczny, wypukły wzór – nie tylko nadaje on nożowi wyjątkowy wygląd, ale także ułatwia krojenie zapobiegając przyklejaniu się składników do stali.
Ergonomicznie ukształtowana rękojeść noża wykonana jest z żywicy poliacetalowej. Tworzywo nie tylko prezentuje się elegancko dzięki głębokiemu, czarnemu kolorowi, ale jest także higieniczne i odporne na uszkodzenia. Nóż będzie więc sprawdzał się w kuchni przez lata.
numer katalogowy | Kasumi 72014 |
---|
wymiary | |
---|---|
długość ostrza | 14 cm |
materiał | stal VG-10 żywica poliacetalowa |