Noże Haiku Kurouchi wywodzą się z małej manufaktury w japońskim mieście Tosa. Ich niezwykle oryginalny wygląd koresponduje z regionem, z którego pochodzą – południowa Japonia słynie ze swojego dzikiego, surowego krajobrazu. Wyjątkowo ostre, poddane licznym testom, wykonane z najwyższej jakości materiałów narzędzia zadowolą nawet najbardziej wymagających użytkowników.
Nóż szefa kuchni ma wszechstronne zastosowanie – nadaje się do cięcia, siekania, plastrowania rozmaitych produktów. Odpowiednio wyprofilowana klinga umożliwia na przesuwanie nożem w przód i w tył, co daje bardzo dobre rezultaty przy krojeniu.
Charakterystyka:Produkt nie jest przystosowany do mycia w zmywarce.
numer katalogowy | Chroma B-08 |
---|
wymiary | |
---|---|
długość ostrza | 21 cm |
materiał | błękitna stal nierdzewna AOKO drewno magnolii |