Nóż o długim, ząbkowanym ostrzu umożliwi wykonywanie „piłujących” ruchów aby przekroić składniki o twardej skórce bez zgniatania miękkiego wnętrza. Dzięki temu doskonale nadaje się do chleba i bułek, a nawet do słodkich wypieków. Może także być używany z dużymi warzywami i owocami, takimi jak dynia czy ananas.
Kolekcja noży Kanren nazwana została japońskim słowem oznaczającym „połączenie”. Nazwa ta symbolizuje scalenie japońskiego kunsztu z niemieckim postępem technicznym charakterystycznym dla marki Zwilling. Rdzeń noża wykonany jest z węglika spiekanego FC61 i pokrywa go 48 warstw stali nierdzewnej tworzących charakterystyczny wzór przywodzący na myśl stal damasceńską. Warstwy te chronią ostrze przed rdzewieniem i kruszeniem, a klinga charakteryzuje się ostrością na poziomie 60-62 HRC.
Ostrze o pięknym wzorze uzupełnione jest ergonomiczną rękojeścią wykonaną z laminatu Micarta w czarnym kolorze. Dzięki temu cały nóż prezentuje się elegancko i profesjonalnie, a także doskonale leży w dłoni. Odpowiednie wyważenie i zaokrąglone krawędzie optymalizują komfort sprawiając, że krojenie nożem Kanren nie męczy nadgarstka nawet po dłuższym używaniu.
Nóż objęty jest gwarancją wieczystej ostrości Zwilling. Oznacza to, że przez cały okres trwania gwarancji może być raz w roku wysyłany na bezpłatne profesjonalne ostrzenie.
numer katalogowy | Zwilling 54036-231-0 |
---|
wymiary | |
---|---|
długość ostrza | 23 cm |
materiał | FC61 stal nierdzewna laminat Micarta |
miejsce produkcji | Seki, Japonia |
gwarancja | 30 lat |