Termometr wskaże temperaturę zarówno wewnątrz pieczeni, jak i w piekarniku przez cały czas obróbki cieplnej, dzięki czemu będzie uniwersalnym narzędziem asystującym w przyrządzaniu nie tylko mięsa, ale także ciast, zapiekanek i innych wypieków. Sonda wbijana wgłąb mięsa i działanie mechaniczne sprawiają, że termometr spodoba się użytkownikom lubiącym klasyczne, niezawodne rozwiązania.
Termometr wskazuje temperaturę wewnątrz pieczeni od 30°C do 100°C, a jego skala zawiera oznaczenia dla optymalnych temperatur pięciu rodzajów mięsa: wołowiny, cielęciny, baraniny, drobiu i wieprzowiny. Oprócz tego termometr pokazuje temperaturę w piekarniku od 50°C do 250°C. Na obudowie termometru znajduje się klips, który może zostać ustawiony na docelowej temperaturze w celu ułatwienia odczytu.
numer katalogowy | Küchenprofi 1065051000 |
---|
wymiary | 7 × 7,5 × 14 cm |
---|---|
długość sondy | 11,5 cm |
materiał | stal nierdzewna |