Maszynka do makaronu Marcello jest bardzo samodzielna: zadaniem użytkownika jest jedynie wybrać składniki i umieścić je w pojemniku, a urządzenie samo zajmie się resztą. Po wsypaniu mąki – pszennej, durum, pełnoziarnistej czy bezglutenowej – zintegrowana waga poinformuje o potrzebnej ilości płynnych składników. Mogą to być woda, jajka, zblendowane zioła, soki warzywne czy barwniki spożywcze, co pozwoli przygotować makarony według wielu przepisów, a także smakowe czy kolorowe.
Urządzenie wyposażone jest w mieszadło i czujniki sprawdzające konsystencję ciasta. Dopóki ciasto nie będzie odpowiednie, maszynka będzie je mieszać lub informować użytkownika o konieczności dodania mąki lub płynnych składników. Dopiero odpowiednio przygotowane ciasto przenoszone jest przez podajnik do końcówki formującej. Jeśli płynnym składnikiem jest woda, urządzenie będzie ją powoli dodawało z użyciem miarki wkraplającej.
Maszynka wyposażona jest w następujące końcówki do formowania makaronu:
Końcówki mogą być wygodnie przechowywane w korpusie.
Maszynka może zostać łatwo rozłożona w celu wyczyszczenia. Do maszynki dołączona jest szczoteczka ułatwiająca czyszczenie wszystkich elementów.
numer katalogowy | Küchenprofi 1701571000 |
---|
wymiary | 33 × 21 × 39 cm |
---|---|
dane techniczne | |
moc | 220 W |
materiał | tworzywo sztuczne |