Raclette to prosty sposób na przygotowanie małej smakowitej uczty w domu lub na tarasie czy balkonie – roztopiony ser z pieczonymi dodatkami, przygotowywany na stole i podawany wprost na talerze będzie atrakcją każdego przyjęcia. Warto pokroić mięso, ryby, warzywa czy pieczarki na małe kawałki – będą szybko się przyrządzać, a gościom łatwiej będzie przygotowywać różnorodne, indywidualne porcje.
Raclette wyposażone jest w 8 niedużych patelni do topienia sera, nad nimi znajduje się rozgrzewający się, granitowy kamień, na którym można piec kawałki mięsa, ryb, warzywa, szaszłyki, pieczywo i inne dodatki. Urządzenie doskonale nadaje się także do przyrządzania małych zapiekanek, a także gorących deserów – na przykład mini-naleśników ze smażonymi owocami.
Przed pierwszym użyciem kamień należy umyć i wytrzeć, a następnie umieścić w piekarniku rozgrzanym do 220°C na 40 minut. Gdy kamień ostygnie, będzie gotowy do użycia. Dla najlepszych efektów kamień oraz mini-patelnie można także nasmarować cienką warstwą oleju spożywczego lub masła.
numer katalogowy | Küchenprofi 1783001000 |
---|
wymiary | 52 × 25 × 12 cm |
---|