Nóż Santoku to japoński odpowiednik wszechstronnego noża szefa kuchni. Posłuży do szatkowania warzyw i owoców, porcjowania mięsa, filetowania ryb, a szerokie ostrze ułatwi zgniatanie ząbków czosnku i przenoszenie pokrojonych składników. Dzięki rowkom produkty nie przywierają do ostrza podczas krojenia.
Ostrze noża wykonane zostało z niemieckiej stali nierdzewnej, która charakteryzuje się długotrwałym zachowywaniem ostrości i wysoką odpornością na korozję. Wyeksponowany trzpień osadzony w rączce z jasnego drewna nadają narzędziu subtelną elegancję.
Rękojeść wykonana z drewna pakka – drewna wzmocnionego żywicą – jest wytrzymała i ergonomicznie ukształtowana. Pozwoli na długotrwałą pracę w kuchni bez nadmiernego męczenia nadgarstka. Stalowa nasada ułatwia mycie ostrza zapobiegając zsuwaniu się składników na rączkę.
numer katalogowy | Ballarini 18587-181-0 |
---|
wymiary | |
---|---|
długość ostrza | 18 cm |
materiał | stal nierdzewna drewno pakka |
gwarancja | 2 lata |