Noże kuchenne z kolekcji Kyoto marki Zassenhaus powstały w hołdzie dla japońskiej idei kodawari. Jest to sztuka dążenia do perfekcji poprzez wytrwałość w pasji i zwracaniu uwagi na najmniejsze szczegóły. Noże wytwarzane są ręcznie: kute, hartowane, szlifowane i ostrzone przez ekspertów. Powstałe w ten sposób narzędzia kuchenne sprawdzą się w rękach zarówno profesjonalistów, jak i domowych kucharzy.
Przechowywanie noży w bloku zamiast w szufladzie jest bezpieczniejsze zarówno dla użytkownika, jak i dla samych ostrzy. Zapobiega to potencjalnym skaleczeniom dłoni podczas sięgania do szuflady, a dzięki odseparowaniu kling od innych narzędzi nie będą one się tępić. Magnetyczne bloki Zassenhaus pozwolą na stylowe wyeksponowanie noży na blacie.
Przygotowując przyjęcie dla rodziny czy znajomych, chcesz oczywiście uraczyć swoich gości smacznymi i ciekawymi przekąskami. Nawet klasyczne kanapeczki mogą zadziwić gdy przygotujesz je z różnorodnymi składnikami takimi jak wędzony łosoś, oliwki, pasta z awokado czy rukola. Twoje przekąski zachwycą wszystkich jeszcze bardziej, gdy podasz je na eleganckich deskach i naczyniach marki Zassenhaus.
Zassenhaus to założona w 1867 roku niemiecka marka z bogatymi tradycjami w wytwarzaniu eleganckich akcesoriów kuchennych z drewna. Młynki do przypraw i do kawy z najwyższej jakości mechanizmami, deski do krojenia i drewniane naczynia są nie tylko bardzo stylowe, lecz także trwałe i solidne, a ich wzornictwo to połączenie tradycji z najnowszymi trendami.
Produkty Zassenhaus od dziesiątek lat dostarczają satysfakcji zarówno kuchennym amatorom, jak i wybrednym smakoszom i profesjonalnym szefom kuchni.