Każdego roku na zastawie pojawia się nowy dekor. Tematem tegorocznych świąt będą przygotowania Świętego Mikołaja do nocy wigilijnej – a przygotowań jest wiele. Po przeczytaniu listów od dzieci pałaszując ciasteczka upieczone przez jego żonę, Mikołaj rozpocznie pracę nad zabawkami w swoim warsztacie. Następnie musi przygotować zaprzęg, nie tylko pakując worki pełne podarków dla grzecznych dzieci, ale także karmiąc swoje renifery, które potrzebują mnóstwo energii do całonocnego dostarczania prezentów.
Duże talerze na ciasto sprawdzą się do podawania bożonarodzeniowych słodkości, takich jak lukrowane pierniki, makowiec czy świąteczna babka, a w miseczkach mogą zostać podane śliwki w czekoladzie, orzechy lub porcje kutii. Dzięki bogatemu zdobieniu naczynia mogą zainspirować także do stworzenia świątecznego stroika z gałązek ostrokrzewu lub pomarańczy z goździkami, doskonale sprawdzą się również w roli prezentu.