menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
KAI - Seki Magoroku Red Wood - nóż Deba - długość ostrza: 21 cm
KAI - Seki Magoroku Red Wood - nóż Deba - długość ostrza: 21 cm
1 ocena

Nóż do filetowania Deba to tradycyjny japoński nóż.
Odpowiednik europejskiego ciężkiego noża kucharza i jednocześnie noża rzeźnickiego.

czytaj dalej

309,90 zł
produkt jest już niedostępny

Nóż do filetowania Deba to tradycyjny japoński nóż.
Odpowiednik europejskiego ciężkiego noża kucharza i jednocześnie noża rzeźnickiego.

Solidny, wytrzymały i ciężki nóż z szerokim, grubym ostrzem.

Funkcje:
  • filetowanie mięsa i ryb – przednia część ostrza, sam jego czubek
  • obróbka ryb, mięsa, drobiu z kośćmi – część ostrza bliżej trzonka, która jest grubsza, cięższa i szersza
Ostrze:
  • twardość: 57-59°HRC
  • błyszcząca wysokowęglowa stal chromowo-niklowa
  • ostrzone jednostronnie
Rękojeść:
  • wykonana z cedru japońskiego
numer katalogowyKAI MGR-210D
wymiary
długość ostrza21 cm
kraj produkcjiJaponia

recenzje produktu

Gotuję amatorsko już dość długo, od pewnego czasu zauważyłem brak odpowiednich „narzędzi” do krojenia a zwykłe noże nawet bardzo dobre to nie to!
Nóż godny polecenia, bardzo ostry z łatwością przecina mięso do kości (nie wiem jak będzie po pierwszym ostrzeniu), dobrze wyważony fajnie się nim szatkuje, poręczny.
Perfekcyjnie wykonany, naprawdę warty tych pieniędzy.

,


bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc