menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
KAI - Seki Magoroku Magnolia - nóż Deba - długość ostrza: 16,5 cm
KAI - Seki Magoroku Magnolia - nóż Deba - długość ostrza: 16,5 cm
1 ocena

Nóż do filetowania Deba to tradycyjny japoński nóż.
Odpowiednik europejskiego ciężkiego noża kucharza i jednocześnie noża rzeźnickiego.

czytaj dalej

249,90 zł
produkt jest już niedostępny

Nóż do filetowania Deba to tradycyjny japoński nóż.
Odpowiednik europejskiego ciężkiego noża kucharza i jednocześnie noża rzeźnickiego.

Solidny, wytrzymały i ciężki nóż z szerokim, grubym ostrzem.

Funkcje:
  • filetowanie mięsa i ryb – przednia część ostrza, sam jego czubek
  • obróbka ryb, mięsa, drobiu z kośćmi – część ostrza bliżej trzonka, która jest grubsza, cięższa i szersza
Ostrze:
  • twardość: 57-59°HRC
  • błyszcząca wysokowęglowa stal chromowo-niklowa
  • ostrzone jednostronnie
Rękojeść:
  • wykonana z drewna magnolii
numer katalogowyKAI MG-155D
wymiary
długość ostrza16,5 cm
kraj produkcjiJaponia

recenzje produktu

Nożem jestem zachwycony. Jakość, precyzja wykonania i niesamowita ostrość są w stanie zadowolić najwybredniejszych. Trzeba jednak podkreślić, że jest to produkt, który wymaga przyzwyczajenia i nauczenia się jak z niego korzystać. Charakteryzuje się grubym i ciężkim ostrzem z jednostronnym szlifem co ogranicza trochę jego zastosowania. Lecz jest to nóż typu Deba stworzony do konkretnych prac, więc tak ma być. Podsumowując: polecam nóż jak i sklep. Transakcja przebiegła sprawnie i szybko.

,


bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc