menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Kela - Rondo - widelec do mięs - długość: 29,5 cm

Kela - Rondo - widelec do mięs

długość: 29,5 cm

57,90 zł

szybka wysyłka
Küchenprofi - Parma - widelec do mięs - długość: 31 cm

Küchenprofi - Parma - widelec do mięs

długość: 31 cm

73,90 zł

szybka wysyłka
Spring - Tools Fusion2+ - widelec do mięs - długość: 32 cm

Spring - Tools Fusion2+ - widelec do mięs

długość: 32 cm

99,90 zł

szybka wysyłka
WMF - Profi Plus - widelec do mięs - długość: 32 cm

WMF - Profi Plus - widelec do mięs

długość: 32 cm

114,39 zł

Zwilling - Professional S - widelec do mięs - długość: 18 cm

Zwilling - Professional S - widelec do mięs

długość: 18 cm

379,00 zł

Zwilling - FOUR STAR - widelec do mięs - długość: 18 cm

Zwilling - FOUR STAR - widelec do mięs

długość: 18 cm

277,99 zł

Zwilling - ZWILLING Pro - widelec do mięs - długość: 33,5 cm

Zwilling - ZWILLING Pro - widelec do mięs

długość: 33,5 cm

89,25 zł

Zwilling - ZWILLING Pro - widelec do mięs - długość bez rękojeści: 18 cm

Zwilling - ZWILLING Pro - widelec do mięs

długość bez rękojeści: 18 cm

379,00 zł

Chroma - Type 301 - widelec do mięs - długość: 24 cm

Chroma - Type 301 - widelec do mięs

długość: 24 cm

339,00 zł

De Buyer - B Bois - widelec do mięs - długość: 32 cm
nowość

De Buyer - B Bois - widelec do mięs

długość: 32 cm

89,00 zł

Global - GF - widelec do mięs - długość: 31 cm

Global - GF - widelec do mięs

długość: 31 cm

399,00 zł

Alessi - Dry - widelec do mięs - długość: 26 cm

Alessi - Dry - widelec do mięs

długość: 26 cm

76,50 zł

szybka wysyłka

Zestaw dobrych noży kuchennych to podstawa udanego i przyjemnego gotowania – wiedzą o tym zarówno profesjonalni kucharze, jak i amatorzy sztuki kulinarnej. W bogatej ofercie FIDE.pl każdy znajdzie coś dla siebie – proponujemy uniwersalne noże, które świetnie sprawdzą się w codziennym, domowym użytkowaniu, jak i wyjątkowe kolekcje wyspecjalizowanych noży przeznaczonych dla profesjonalistów.

W zależności od materiału, z którego zostały wykonane, noże mają różne właściwości. Najpopularniejsze są noże stalowe z często specjalnie opracowanych i opatentowanych stopów stali. Odporne na korozję i łatwe w ostrzeniu będą służyć przez lata. Alternatywą dla nich są noże ceramiczne – wyróżniają się wyjątkową ostrością, którą zachowują bardzo długo, nie reagują z kwasami, a co za tym idzie nie zmieniają smaku i zapachu krojonych produktów.
Noże często są pokryte powłoką nieprzywierającą, dzięki czemu produkty nie przystają do ostrza podczas krojenia. Ergonomiczne rękojeści – czy to z kolorowego plastiku, czy z trwałego drewna – zapewniają komfort użytkowania, minimalizując zmęczenie podczas pracy.

W każdej kuchni powinno znaleźć się miejsce dla uniwersalnego noża kucharza, który poradzi sobie z niemal każdym kulinarnym wyzwaniem. Przyda się także niewielki nóż do obierania owoców i warzyw oraz ząbkowany nóż do pieczywa. Swoją własną kolekcję można uzupełnić o cienki nóż do plastrowania wędlin oraz o nóż do filetowania.
Pasjonatów gotowania, uwielbiających eksperymenty, z pewnością zainteresują wyspecjalizowane noże japońskie, często o szlifie jednostronnym i konkretnym przeznaczeniu. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na ich temat, a także poznać ranking japońskich noży kuchennych, przeczytaj nasz artykuł.

W ofercie także akcesoria do przechowywania noży – bloki o atrakcyjnym designie pomogą nie tylko bezpiecznie przechowywać ostre narzędzia, ale będą także imponującą ozdobą kuchni; oraz różnego rodzaju ostrzałki, które pomogą przywrócić nożom odpowiednią ostrość.


inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc