KuchniaJadalnia & BarSalonBiuroŁazienkaOsobisteOgródWyprzedażBoże NarodzeniePrezenty
 

patelnie i woki

Kulinarny sukces zależy nie tylko od wysokiej jakości składników i dobrego przepisu – jego znaczącym elementem są odpowiednio dobrane narzędzia używane do przygotowania danej potrawy. Patelnie zróżnicowane pod względem tworzywa pozwalają wybrać najlepszy produkt dostosowany do konkretnych potrzeb: trwałe patelnie ceramiczne o idealnie gładkiej powierzchni pozwalają na zdrowsze smażenie z małą ilością tłuszczu; stalowe, odporne na działanie bardzo wysokiej temperatury, polecane są zwłaszcza do przyrządzania mięs; żeliwne nagrzewają się błyskawicznie i umożliwiają używanie metalowych akcesoriów kuchennych do przewracania lub mieszania; pokryte powłoką nieprzywierającą zapobiegają przyklejaniu się składników do dna patelni.
W ofercie także patelnie specjalne przeznaczone do przygotowywania konkretnych potraw: smażenia naleśników, ryb, grillowania mięsa oraz woki przystosowane do przyrządzania dań kuchni azjatyckiej, idealne do tzw. „smażenia w ruchu”.
Niektóre patelnie zamiast długiej rączki mają dwa mniejsze uchwyty, dzięki którym jedzenie można podawać w patelni prosto na stół.



Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc