menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Takeshi Saji - RW - noże kuchenne - stal R-2 + palisander
chwilowo niedostępne

Takeshi Saji - RW - noże kuchenne

stal R-2 + palisander

1529,00 – 2199,00 zł

3 produkty do wyboru
pokaż szczegóły
Takeshi Saji - WBB - noże kuchenne - stal R-2 + biała kość bycza

Takeshi Saji - WBB - noże kuchenne

stal R-2 + biała kość bycza

2599,00 – 3299,00 zł

3 produkty do wyboru
pokaż szczegóły
Takeshi Saji - IW - noże kuchenne - stal VG-10 + drewno żelazne

Takeshi Saji - IW - noże kuchenne

stal VG-10 + drewno żelazne

1599,00 – 2149,00 zł

3 produkty do wyboru
pokaż szczegóły
Takeshi Saji - YBB - noże kuchenne - stal VG-10 + żółta kość bycza

Takeshi Saji - YBB - noże kuchenne

stal VG-10 + żółta kość bycza

1499,00 – 1989,00 zł

3 produkty do wyboru
pokaż szczegóły

Zestaw dobrych noży kuchennych to podstawa udanego i przyjemnego gotowania – wiedzą o tym zarówno profesjonalni kucharze, jak i amatorzy sztuki kulinarnej. W bogatej ofercie FIDE.pl każdy znajdzie coś dla siebie – proponujemy uniwersalne noże, które świetnie sprawdzą się w codziennym, domowym użytkowaniu, jak i wyjątkowe kolekcje wyspecjalizowanych noży przeznaczonych dla profesjonalistów.

W zależności od materiału, z którego zostały wykonane, noże mają różne właściwości. Najpopularniejsze są noże stalowe z często specjalnie opracowanych i opatentowanych stopów stali. Odporne na korozję i łatwe w ostrzeniu będą służyć przez lata. Alternatywą dla nich są noże ceramiczne – wyróżniają się wyjątkową ostrością, którą zachowują bardzo długo, nie reagują z kwasami, a co za tym idzie nie zmieniają smaku i zapachu krojonych produktów.
Noże często są pokryte powłoką nieprzywierającą, dzięki czemu produkty nie przystają do ostrza podczas krojenia. Ergonomiczne rękojeści – czy to z kolorowego plastiku, czy z trwałego drewna – zapewniają komfort użytkowania, minimalizując zmęczenie podczas pracy.

W każdej kuchni powinno znaleźć się miejsce dla uniwersalnego noża kucharza, który poradzi sobie z niemal każdym kulinarnym wyzwaniem. Przyda się także niewielki nóż do obierania owoców i warzyw oraz ząbkowany nóż do pieczywa. Swoją własną kolekcję można uzupełnić o cienki nóż do plastrowania wędlin oraz o nóż do filetowania.
Pasjonatów gotowania, uwielbiających eksperymenty, z pewnością zainteresują wyspecjalizowane noże japońskie, często o szlifie jednostronnym i konkretnym przeznaczeniu. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na ich temat, a także poznać ranking japońskich noży kuchennych, przeczytaj nasz artykuł.

W ofercie także akcesoria do przechowywania noży – bloki o atrakcyjnym designie pomogą nie tylko bezpiecznie przechowywać ostre narzędzia, ale będą także imponującą ozdobą kuchni; oraz różnego rodzaju ostrzałki, które pomogą przywrócić nożom odpowiednią ostrość.


inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc