menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Küchenprofi - Parma - nóż do ostryg - długość: 21 cm

Küchenprofi - Parma - nóż do ostryg

długość: 21 cm

76,90 zł

szybka wysyłka
Sagaform - Sivan - szczypce do raków - wymiary: 13,5 x 5,5 cm

Sagaform - Sivan - szczypce do raków

wymiary: 13,5 × 5,5 cm

77,90 zł

szybka wysyłka
Byon - Oyster - talerz do serwowania ostryg - średnica: 27 cm

Byon - Oyster - talerz do serwowania ostryg

średnica: 27 cm

149,90 zł

szybka wysyłka
Byon - Mollusco - zestaw do skorupiaków - 6 elementów

Byon - Mollusco - zestaw do skorupiaków

6 elementów

249,90 zł

szybka wysyłka
Alessi - Colombina Fish - nóż do ostryg - długość: 16 cm

Alessi - Colombina Fish - nóż do ostryg

długość: 16 cm

184,80 zł

szybka wysyłka

Jedni za nimi przepadają, inni nie wzięliby ich do ust – mowa oczywiście o owocach morza, którymi zajadają się mieszkańcy krajów śródziemnomorskich. W Polsce pierwszy raz na stoły magnatów trafiły za czasów Augusta III, sprowadzane z Francji. Popularne w naszym kraju frutti di mare to krewetki, kalmary, ośmiornice i nieco rzadziej: ostrygi.

Miłośnicy oryginalnych smaków, którzy chcą sami przygotować ostrygi powinni zaopatrzyć się w odpowiednie akcesoria: stalową rękawicę i odpowiedni nóż. Jeśli chodzi o homara – nie uda się go zjeść bez odpowiednich szczypców.

Ponoć ostrygi to silny afrodyzjak – warto o tym pamiętać podając je na pokruszonym lodzie: z cytryną i białym pieprzem.


inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc