Termometr mierzy temperaturę od 40°C do 90°C z dokładnością do 1°C. Wyposażony jest w specjalny klips, który pozwala na zawieszenie go na ściance garnka, również pod przykrywką.
Termometr o kolorowej skali ułatwi pieczenie ryb, czerwonego mięsa i drobiu – wystarczy wbić szpikulec w mięso aby dowiedzieć się, czy jest ono gotowe. Dzięki temu przygotowywane przez nas pieczenie zawsze będą soczyste i pełne smaku zarówno na zewnątrz jak i w środku.
Możliwość zawieszenia termometru na ściance garnka czyni go także idealnym narzędziem do gotowania sposobem sous-vide. Zapakowane próżniowo składniki powinny być poddawane długiej obróbce cieplnej w wodzie o stałej temperaturze około 50-60°C. Termometr cały czas pokazujący temperaturę płynu pozwoli nam na jej regularne kontrolowanie.
numer katalogowy | Küchenprofi 1065112800 |
---|
wymiary | |
---|---|
średnica | 6,2 cm |
długość | 13,5 cm |
materiał | stal nierdzewna |