Odpowiednio dobrana marynata może przekształcić zwykły kawałek mięsa w prawdziwy przysmak. Nie tylko nadaje ona smaku, ale przyspiesza kruszenie, pozwalając na krótszy czas pieczenia. Marynata nakładana na ciepło lepiej wiąże się z mięsem, dlatego warto przygotować ją w rondlu.
Żeliwny rondel może być używany na grillu, w piekarniku oraz na kuchence. Dzióbki na bokach ułatwią przelewanie zawartości do innego naczynia lub polewanie mięsa, a dołączony silikonowy pędzel posłuży do dokładnego rozprowadzenia marynaty. Rączka rondelka może być użyta do wygodnego odłożenia pędzla, aby kapiąca z niego marynata wróciła do naczynia.
Rondla nie należy myć w zmywarce. Po umyciu należy wytrzeć go do sucha, aby zapobiec rdzewieniu.
numer katalogowy | Küchenprofi 1066701000 |
---|
wymiary | 13 × 23 × 6,5 cm |
---|---|
pojemność | 0,4 l |
długość pędzla | 22,5 cm |
materiał | żeliwo silikon palisander |