Wielofunkcyjny, orientalny nóż kuchenny Gyutoh.
Miyabi to japońskie noże inspirowane tradycyjnymi samurajskimi mieczami – wyjątkowo ostrymi, o zachwycającym wyglądem. Wytwarzane w Japonii odznaczają się doskonałą jakością i precyzją wykonania, a także efektownym designem – doceniają je zarówno profesjonalni szefowie kuchni, jak i amatorzy gotowania.
Seria 6000MCT obejmuje ekskluzywne noże kuchenne o ostrzu skalpela, idealnym wyważeniu i ergonomii. Narzędzia spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających szefów kuchni, a ich imponujący, dopracowany w każdym calu wygląd czyni je małymi dziełami sztuki użytkowej.
Charakterystyka:
- rdzeń wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide
- ostrze hartowane w procesie ICE-hardening, który polega na utwardzaniu w temperaturze -196°C, co gwarantuje niebywałą twardość
- ostrze poddane 3-stopniowemu procesowi ostrzenia Honbazuke
- młotkowane wykończenie klingi (Tsuchime) nie tylko nadaje narzędziu niepowtarzalny wygląd, ale zapobiega także przystawaniu krojonych produktów
- rękojeść wykonana z drewna cocobolo – wyróżniającego się niezwykłą twardością i przepięknym kolorem głębokiego brązu z odcieniem czerwieni; stalowe wykończenie z logo Miyabi
Nóż objęty jest gwarancją wieczystej ostrości Zwilling. Oznacza to, że przez cały okres trwania gwarancji może być raz w roku wysyłany na bezpłatne profesjonalne ostrzenie.