Makaroniki to delikatne, lekkie ciasteczka z białek, migdałów i cukru pudru. Ich ojczyzną jest Francja, ale furorę robią na całym świecie. Dzięki macie przygotujesz idealnie okrągłe ciastka w swoim domu. Gdy zgodnie z modą użyjesz do ciasta kolorowych barwników, wypełnianie ciasteczek nadzieniem oraz łączenie ich w charakterystyczne markizy może okazać się zabawą dla całej rodziny.
Na macie są wgłębienia pozwalające na upieczenie 18 ciasteczek o średnicy 6,8 cm. Gotowe makaroniki, wypełnione kremem lub zręcznie ułożonymi owocami takimi jak maliny lub borówki, będą okazale się prezentować i zaspokoją nawet największych łasuchów. Wypukłe okręgi sprawiają, że ciasto się nie rozlewa, co bardzo ułatwia nakładanie go cukiernikom-pasjonatom.
Nieprzywierający silikon, z którego wykonana jest mata, jest bardzo wytrzymały – może być używany w temperaturze do 220°C. Mata może więc zostać odwrócona, aby upiec na gładkiej stronie bezy, ptysie i inne ciasteczka.
Mata jest przystosowana do mycia w zmywarce.
numer katalogowy | Mastrad F45401 |
---|
wymiary | 40 × 30 cm |
---|---|
średnica ciasteczka | 6,8 cm |
materiał | silikon |