Po oblaniu wodą naczynia przez kilka godzin utrzymują zimno, aby podane na nich sałatki, owoce i desery zachowały swoją świeżość. Znakomite rozwiązanie do podawania kawałków tortu lodowego – roztapianie będzie znacznie wolniejsze. Minimalistyczny, czarny lub czarno-biały design wspaniale wpasuje się do jadalni w nowoczesnym stylu.
Aby aktywować naturalny proces chłodzący, naczynia należy oblewać zimną wodą przez około 60 sekund. Po szybkim wyschnięciu talerzyki będą utrzymywały chłód do czterech godzin.
Ceramikę chłodzącą stworzył Brytyjczyk Simon Stevens, który za swój projekt otrzymał w 2014 roku nagrodę Good Design Award przyznawaną przez muzeum architektury i designu w Chicago.
Stevens współpracuje ze zlokalizowaną w Helsinkach firmą Magisso, której dewiza brzmi „każda przeszkoda to okazja” – ich misją jest rozwiązywanie problemów codziennego życia stosując do tego atrakcyjną stylistykę.
Talerzyki są przystosowane do mycia w zmywarce.
wymiary | 14 × 14 cm |
---|---|
materiał | ceramika |