Szparagi najlepiej jest gotować w pozycji pionowej, aby ich twarde łodygi zanurzone były w gorącej wodzie, a miękkie główki gotowały się na parze. Dzięki temu warzywa ugotowane są równomiernie na całej długości. Umożliwi to pionowy garnek, który dzięki koszykowi pozwala na łatwe i szybkie odcedzenie szparagów. Wkład może zostać także wykorzystany do błyskawicznego odcedzenia makaronu.
Garnek ze stali szlachetnej wyposażony jest w kapsułowe dno zawierające aluminium, dzięki czemu ciepło jest równomiernie rozprowadzane i dłużej utrzymywane, co pozwala na oszczędność energii.
Garnek jest przystosowany do używania na wszystkich rodzajach kuchenek, również indukcyjnych.
numer katalogowy | Zwilling 40990-005-0 |
---|
wymiary | |
---|---|
średnica | 16 cm |
wysokość | 23 cm |
pojemność | 4,5 l |
materiał | stal nierdzewna 18/10 |
gwarancja | 30 lat |
73,92 – 113,52 zł
129,00 – 246,00 zł