menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Zwilling - TWIN Stone Pro - dwustronna ostrzałka kamienna - ziarnistość: 250/1000

Zwilling - TWIN Stone Pro - dwustronna ostrzałka kamienna

ziarnistość: 250/1000

452,00 zł

szybka wysyłka
Zwilling - ostrzałka diamentowa - długość: 26 cm; owalny przekrój pręta

Zwilling - ostrzałka diamentowa

długość: 26 cm; owalny przekrój pręta

269,90 zł

Zwilling - V-edge - ostrzałka do noży - wymiary: 20 x 8 x 21 cm

Zwilling - V-edge - ostrzałka do noży

wymiary: 20 × 8 x 21 cm

wyprzedaż 259,90 zł

Zwilling - ostrzałka stalowa - długość: 23 cm; okrągły przekrój pręta

Zwilling - ostrzałka stalowa

długość: 23 cm; okrągły przekrój pręta

199,00 zł

szybka wysyłka
Zwilling - ostrzałka stalowa - długość: 23 cm; owalny przekrój pręta

Zwilling - ostrzałka stalowa

długość: 23 cm; owalny przekrój pręta

119,00 zł

Nawet noże kuchenne o klingach wykonanych z najtwardszej stali po pewnym czasie się zużywają. Aby jak najdłużej zachować wysoką jakość ostrzy, należy o nie dbać. Regularne ostrzenie noży pozwoli im zachować gładką i skuteczną krawędź tnącą. Pomogą w tym ostrzałki marki Zwilling.

Istnieje kilka rodzajów narzędzi do ostrzenia. Ostrzałki prętowe, zwane stalkami lub musakami, to najdelikatniejsze narzędzia do ostrzenia. Mogą być używane po każdym użyciu noża, aby wyrównać krawędź tnącą. Usunie to małe wyszczerbienia, które z czasem mogłyby zmienić się w widoczne uszkodzenia. Natomiast ostrzałki krążkowe pomogą naostrzyć i wyrównać klingę, a w dodatku są bardzo łatwe w użyciu.

Najbardziej zaawansowanym sposobem ostrzenia noży jest użycie specjalnych kamieni, zwanych osełkami. Ich użycie wymaga nieco wprawy, w zamian jednak prawidłowo używane ostrzałki kamienne mogą usunąć nawet większe wyszczerbienia i przywrócić pierwotną ostrość klingi.


inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc