menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Zwilling - Kanren - japońskie noże kuchenne
Zwilling - Kanren - japońskie noże kuchenne

Kolekcja noży Kanren nazwana została japońskim słowem oznaczającym „połączenie”. Nazwa ta symbolizuje scalenie japońskiego kunsztu z niemieckim postępem technicznym charakterystycznym dla marki Zwilling. Rdzenie noży wykonane są z węglika spiekanego FC61 i pokrywa je 48 warstw stali nierdzewnej tworzących charakterystyczny wzór przywodzący na myśl stal damasceńską. Warstwy te chronią ostrza przed rdzewieniem i kruszeniem, a klingi charakteryzują się ostrością na poziomie 60-62 HRC.

czytaj dalej

Zwilling - Kanren - nóż do warzyw i owoców - długość ostrza: 10 cm

Kanren - nóż do warzyw i owoców

długość ostrza: 10 cm

nr katalogowy
Zwilling 54030-101-0
949,00 zł
wysyłka zazwyczaj do 14 dni
dostawa gratis
Zwilling - Kanren - nóż do wędlin - długość ostrza: 23 cm

Kanren - nóż do wędlin

długość ostrza: 23 cm

nr katalogowy
Zwilling 54030-231-0
1036,90 zł
wysyłka w najbliższy wtorek
dostawa gratis
Zwilling - Kanren - nóż do pieczywa - długość ostrza: 23 cm

Kanren - nóż do pieczywa

długość ostrza: 23 cm

nr katalogowy
Zwilling 54036-231-0
1036,90 zł
wysyłka w najbliższy wtorek
dostawa gratis

Noże wyprodukowane w Japonii.

Kolekcja noży Kanren nazwana została japońskim słowem oznaczającym „połączenie”. Nazwa ta symbolizuje scalenie japońskiego kunsztu z niemieckim postępem technicznym charakterystycznym dla marki Zwilling. Rdzenie noży wykonane są z węglika spiekanego FC61 i pokrywa je 48 warstw stali nierdzewnej tworzących charakterystyczny wzór przywodzący na myśl stal damasceńską. Warstwy te chronią ostrza przed rdzewieniem i kruszeniem, a klingi charakteryzują się ostrością na poziomie 60-62 HRC.

Ostrza o pięknym wzorze uzupełnione są ergonomicznymi rękojeściami wykonanymi z laminatu Micarta w czarnym kolorze. Dzięki temu noże prezentują się elegancko i profesjonalnie, a także doskonale leżą w dłoni. Odpowiednie wyważenie i zaokrąglone krawędzie optymalizują komfort sprawiając, że krojenie nożami Kanren nie męczy nadgarstka nawet po dłuższym używaniu.

Noże o gładkich ostrzach ostrzone są za pomocą techniki Honbazuke, czyli trzech etapów ręcznego ostrzenia, które nadają klindze odpowiedni kąt, dokładnie ostrzą i wyrównują krawędź tnącą, a na koniec szlifują ostrze do gładkości i połysku.

Noże objęte są gwarancją wieczystej ostrości Zwilling. Oznacza to, że przez cały okres trwania gwarancji mogą być raz w roku wysyłane na bezpłatne profesjonalne ostrzenie.

materiałFC61
stal nierdzewna
laminat Micarta
miejsce produkcjiSeki, Japonia
gwarancja30 lat

inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc