Zestaw zawiera wszystkie podstawowe elementy wymagane do rozpoczęcia przygody z sous-vide. Ta metoda gotowania polega na kąpieli wodnej próżniowo zapakowanych składników w jak najniższej, dokładnie regulowanej temperaturze. Dzięki temu mięso, warzywa, ryby czy owoce zachowują pełnię smaku i wartości odżywczych. Początkowo ten sposób gotowania kojarzony był głównie z restauracjami, gdyż wymagał użycia profesjonalnych urządzeń. Jednak dzięki pompce próżniowej Fresh & Save w zestawie z cyrkulatorem Enfinigy, teraz każdy może doświadczyć zupełnie nowych smaków w swoim domu.
W skład zestawu wchodzi:
Cyrkulator wyposażony jest we wszystkie funkcje, jakich wymagać można od tego typu urządzenia. Stopień ochrony IPX7 pozwala na całkowicie bezpieczne używanie w kuchni. Klips umożliwia zaczepienie cyrkulatora na ściance garnka, a spód z tworzywa sztucznego zapobiegnie rysowaniu naczynia. Intuicyjny wyświetlacz LED posłuży do ustawienia temperatury oraz czasu gotowania – minutnik może zostać ustawiony do 99 godzin i 59 minut.
Cechy cyrkulatora:
Ładowana przez USB pompa próżniowa posłuży do wypompowania powietrza z torebek aby stworzyć wewnątrz nich próżnię. Dzięki temu woreczki będą mogły nie tylko posłużyć do gotowania metodą sous-vide, ale także do przechowywania żywności, która zachowa świeżość nawet do pięciu razy dłużej. Pompka jest poręczna i wygodna w użyciu – wystarczy nałożyć ją na zawór i nacisnąć przycisk. Dzięki długotrwałemu akumulatorowi ładowanemu przez USB używanie pompki nie wiąże się z przeciąganiem przez kuchnię żadnych kabli.
Torebki są odporne na temperaturę od -18°C do 100°C; oprócz gotowania metodą sous-vide mogą posłużyć także do przechowywania żywności w zamrażalniku oraz podgrzewania jej w kuchence mikrofalowej. Na woreczkach znajdują się kody QR przystosowane do używania z aplikacją Zwilling Culinary World. Aplikacja pozwoli wygodnie zapisywać zawartość torebek w jednym miejscu, a wpisanie także czasu przydatności do spożycia umożliwi ustawienie powiadomień i zapobiegnie marnowaniu żywności. Woreczki doskonale sprawdzą się także do marynowania mięsa, na przykład na grilla – w próżni czas marynowania może być nawet dwa razy krótszy.
Dołączona nasadka służy do ochrony pompki próżniowej Fresh & Save przed wciągnięciem płynów. Powinna być nałożona na wewnętrzną stronę wentyla w woreczku próżniowym, gdy pakowane jest mięso w marynacie, potrawy w oleju i inne produkty zawierające płyny. Woreczek z nasadką może być używany w ten sam sposób co bez niej – do przechowywania w lodówce i w zamrażalniku oraz do gotowania metodą sous-vide.
Torebki są przystosowane do mycia w zmywarce.
numer katalogowy | Zwilling 36807-010-0 |
---|
wymiary | |
---|---|
pompka | 5 × 5 × 19 cm |
cyrkulator | |
wysokość | 32 cm |
średnica | 6,5 cm |
długość przewodu | 1,25 m |
duże torebki | 35 × 25 cm |
pojemność | 4,0 l |
małe torebki | 23 × 20 cm |
pojemność | 1,25 l |
dane techniczne | |
cyrkulator | |
moc | 1200 W |
napięcie | 220-240 V / 50/60 Hz |
pompka | |
zasilanie | wbudowana bateria litowo-jonowa 3,7 V ładowana przez USB |
materiał | tworzywo sztuczne silikon stal nierdzewna |
gwarancja | 2 lata |
4 pojemniki kwadratowe, wkład z miarką, 5 naklejek i pisak
329,00 zł
do prostokątnych pojemników próżniowych
24,99 zł
na pojemniki o pojemności 0,83 l
29,99 zł
69,99 – 129,00 zł