Metoda gotowania sous-vide polega na kąpieli wodnej próżniowo zapakowanych składników w jak najniższej, dokładnie regulowanej temperaturze. Dzięki temu mięso, warzywa, ryby czy owoce zachowują pełnię smaku i wartości odżywczych. Początkowo ten sposób gotowania kojarzony był głównie z restauracjami, gdyż wymagał użycia profesjonalnych urządzeń. Jednak dzięki pompce próżniowej Fresh & Save oraz cyrkulatorowi Enfinigy, teraz każdy może doświadczyć zupełnie nowych smaków w swoim domu.
Cyrkulator wyposażony jest we wszystkie funkcje, jakich wymagać można od tego typu urządzenia. Stopień ochrony IPX7 pozwala na całkowicie bezpieczne używanie w kuchni. Klips umożliwia zaczepienie cyrkulatora na ściance garnka, a spód z tworzywa sztucznego zapobiegnie rysowaniu naczynia. Intuicyjny wyświetlacz LED posłuży do ustawienia temperatury oraz czasu gotowania – minutnik może zostać ustawiony do 99 godzin i 59 minut.
Cechy cyrkulatora:
Urządzenia elektryczne Enfinigy zaprojektowane zostały przez mediolańskich designerów Matteo Thuna i Antonio Rodrigueza. Produkty cechuje nowoczesny, minimalistyczny design, a nazwa serii to skrzyżowanie wyrazów „infinite” (nieskończony) i „energy” (energia). Tworząc kolekcję twórcy chcieli spełnić wszystkie oczekiwania dzisiejszego użytkownika, urządzenia są więc proste w obsłudze, łatwe do czyszczenia, wykonane z wysokiej jakości materiałów i uzupełnione o wygodne rozwiązania.
numer katalogowy | Zwilling 53102-801-0 |
---|
wymiary | |
---|---|
wysokość | 32 cm |
średnica | 6,5 cm |
długość przewodu | 1,25 m |
dane techniczne | |
moc | 1200 W |
napięcie | 220-240 V / 50/60 Hz |
materiał | stal nierdzewna tworzywo sztuczne |
gwarancja | 3 lata |
pojemność: 1,8 l; pokrywka próżniowa
599,00 zł
wysokość: 20 cm
212,51 – 394,21 zł