menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Tojiro - Shirogami Pro - nóż do warzyw Kamagata Usuba - długość ostrza: 18,5 cmTojiro - Shirogami Pro - nóż do warzyw Kamagata UsubaTojiro - Shirogami Pro - nóż do warzyw Kamagata UsubaTojiro - Shirogami Pro - nóż do warzyw Kamagata Usuba
Tojiro - Shirogami Pro - nóż do warzyw Kamagata Usuba - długość ostrza: 18,5 cm

Nóż Kamagata Usuba to szlifowany jednostronnie nóż do warzyw – krewny noża Nakiri. Jest szczególnie przystosowany do plastrowania i cięcia warzyw na drobne kawałki. Półokrągły czubek ostrza upodabnia nóż Usuba do noża Santoku i ułatwia on precyzyjne prace takie jak krojenie warzyw na drobne plasterki czy przygotowywanie garnirunku.

czytaj dalej

929,00 zł
tylko 4 sztuki dostępne
wysyłka w najbliższy wtorek
dostawa gratis

Japoński nóż Kamagata Usuba o jednostronnym ostrzu.

Nóż Kamagata Usuba to szlifowany jednostronnie nóż do warzyw – krewny noża Nakiri. Jest szczególnie przystosowany do plastrowania i cięcia warzyw na drobne kawałki. Półokrągły czubek ostrza upodabnia nóż Usuba do noża Santoku i ułatwia on precyzyjne prace takie jak krojenie warzyw na drobne plasterki czy przygotowywanie garnirunku.

Shirogami Pro to kolekcja profesjonalnych noży kuchennych szlifowanych jednostronnie, którą firma Tojiro przygotowała specjalnie dla doświadczonych szefów kuchni oraz ekspertów. Nóż posiada klingę wykutą z wysokowęglowej stali Shirogami o wysokiej czystości, produkowanej z piasku żelazowego w oparciu o tradycyjną technologię pieców Tatara. Technika ta wymaga bardzo dokładnej kontroli temperatury – jedynie doświadczeni kowale potrafią jej prawidłowo używać. Ekstremalnie twardy rdzeń został dodatkowo okuty miękkim żelazem, dzięki któremu nóż łatwiej się myje i ostrzy.

Rękojeść wykonana jest z drewna magnolii, które cechuje się nie tylko atrakcyjnym wyglądem, ale także wysoką odpornością na wilgoć. Nóż zawdzięcza swój tradycyjny urok wykonaniu w regionie Niigata, gdzie rytuał kucia doskonale ostrych noży jest przekazywany z pokolenia na pokolenie.

Nóż należy myć wyłącznie ręcznie, po umyciu wytrzeć do sucha. Ostrzyć wyłącznie na ostrzałce kamiennej, a drewnianą rączkę raz na jakiś czas przetrzeć olejem.

numer katalogowyTojiro F-941
wymiary
długość ostrza18,5 cm
ostrze
twardość60 HRC
szlifjednostronny praworęczny
materiałstal Shirogami
drewno magnoliowe

inne z serii Tojiro - Shirogami

Tojiro - Shirogami Pro - nóż do węgorza Nagoya - długość ostrza: 10 cm

Tojiro - Shirogami Pro - nóż do węgorza Nagoya

długość ostrza: 10 cm

629,00 zł

Tojiro - Shirogami Pro - nóż do ryb Deba - długość ostrza: 27 cm

Tojiro - Shirogami Pro - nóż do ryb Deba

długość ostrza: 27 cm

2649,00 zł

Tojiro - Shirogami Pro - nóż do mięsa Yanagi - długość ostrza: 24 cm

Tojiro - Shirogami Pro - nóż do mięsa Yanagi

długość ostrza: 24 cm

579,00 zł

Tojiro - Shirogami Pro - nóż do węgorza Unagisaki - długość ostrza: 18 cm

Tojiro - Shirogami Pro - nóż do węgorza Unagisaki

długość ostrza: 18 cm

1269,00 zł


inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc