menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Tojiro - Shirogami - nóż Santoku - długość ostrza: 16,5 cm; polerowany
Tojiro - Shirogami - nóż Santoku - długość ostrza: 16,5 cm; polerowany

Kolekcja Shirogami japońskiej marki Tojiro składa się z bardzo ostrych profesjonalnych noży kuchennych dla doświadczonych szefów kuchni oraz ekspertów. Nóż posiada klingę wykutą ze specjalnej wysokowęglowej stali o wysokiej czystości, produkowanej w oparciu o tradycyjną technologię Tatara. Ekstremalnie twardy rdzeń został dodatkowo okuty miękkim żelazem, dzięki któremu nóż łatwiej się myje i ostrzy.

czytaj dalej

289,00 zł
tylko 1 sztuka dostępna
szybka wysyłka - jeszcze dziś
dostawa gratis

Profesjonalny nóż Santoku o polerowanym ostrzu.

Kolekcja Shirogami japońskiej marki Tojiro składa się z bardzo ostrych profesjonalnych noży kuchennych dla doświadczonych szefów kuchni oraz ekspertów. Nóż posiada klingę wykutą ze specjalnej wysokowęglowej stali o wysokiej czystości, produkowanej w oparciu o tradycyjną technologię Tatara. Ekstremalnie twardy rdzeń został dodatkowo okuty miękkim żelazem, dzięki któremu nóż łatwiej się myje i ostrzy.

Polerowanie klingi sprawia, że ma ona metaliczny połysk, co odróżnia nóż od innych elementów kolekcji Shirogami. Lekką rękojeść wykonano z odpornego na wilgoć drewna magnolii japońskiej ozdobionej japońskimi inskrypcjami. Shirogami to kolekcja noży o niepospolitym uroku. Zostały wykonane w regionie Fujitora i Niigata, gdzie rytuał kucia doskonale ostrych noży jest przekazywany z pokolenia na pokolenie.

Santoku to wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia mięsa, warzyw i ryb. Ma szerokie ostrze, którym można wygodnie zgarnąć pokrojone produkty do miski czy na patelnię. Jest duży i dzięki temu świetnie sprawdzi się przy krojeniu dużych produktów np. arbuza, dyni czy kapusty. Santoku to jeden z najwygodniejszych noży kuchennych, którym można kroić długo, bez zmęczenia dłoni.

Nóż należy myć wyłącznie ręcznie, po umyciu wytrzeć do sucha. Ostrzyć wyłącznie na ostrzałce kamiennej, a drewnianą rączkę raz na jakiś czas przetrzeć olejem.

numer katalogowyTojiro F-701A
wymiary
długość ostrza16,5 cm
ostrze
twardość60 HRC
szlifdwustronny symetryczny
materiałstal Shirogami
drewno magnoliowe

inne z serii Tojiro - Shirogami

Tojiro - Shirogami - nóż do warzyw Nakiri - długość ostrza: 16,5 cm; polerowany

Tojiro - Shirogami - nóż do warzyw Nakiri

długość ostrza: 16,5 cm; polerowany

289,00 zł

Tojiro - Shirogami Pro - profesjonalne japońskie noże kuchenne - ostrzone jednostronnie

Tojiro - Shirogami Pro - profesjonalne japońskie noże kuchenne

ostrzone jednostronnie

579,00 – 2649,00 zł

13 produktów do wyboru
pokaż szczegóły
Tojiro - Shirogami - nóż szefa kuchni Kiritsuke - długość ostrza: 24 cm

Tojiro - Shirogami - nóż szefa kuchni Kiritsuke

długość ostrza: 24 cm

559,00 zł

Tojiro - Shirogami - nóż do warzyw Nakiri - długość ostrza: 16,5 cm

Tojiro - Shirogami - nóż do warzyw Nakiri

długość ostrza: 16,5 cm

319,00 zł

szybka wysyłka

inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc