menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Tojiro - Classic - nóż do trybowania drobiu - długość ostrza: 18 cm
Tojiro - Classic - nóż do trybowania drobiu - długość ostrza: 18 cm

Seria noży DP3 japońskiej marki Tojiro wykorzystuje metodę DP – opatentowany sposób skuwania stali o różnej zawartości węgla – która zdobyła uznanie na całym świecie.

czytaj dalej

669,00 zł
produkt jest już niedostępny

Nóż do trybowania drobiu z trzywarstwowej stali nierdzewnej.

Seria noży DP3 japońskiej marki Tojiro wykorzystuje metodę DP – opatentowany sposób skuwania stali o różnej zawartości węgla – która zdobyła uznanie na całym świecie.

Charakterystyka:

  • ostrze wykonane z trzywarstwowej stali nierdzewnej, jego rdzeń został utwardzony domieszką kobaltu i okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu – dzięki temu ostrze jest wytrzymałe i odporne na rdzewienie
  • nitowana rękojeść z laminatu typu Micarta (wykonana ze sprasowanego papieru impregnowanego żywicą) jest przyjazna dla środowiska i niepodatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci
  • nóż długo zachowa ostrość i jest łatwy w konserwacji

Specjalistyczny nóż do trybowania służy do szybkiego oddzielenia mięsa od kości i usunięcia zanieczyszczeń w taki sposób, żeby nie stracić wartościowego produktu. Długa, solidna krawędź pozwala ciąć długie płaszczyzny, a sztywne, trójkątne ostrze z szeroką piętą ułatwia pracę z chrząstkami czy stawami.

numer katalogowyTojiro F-804
długość ostrza18 cm
twardość ostrza58 +/-1 HRC
waga230 g
materiałstal nierdzewna
laminat

inne z serii Tojiro - Classic

Tojiro - Classic - noże kuchenne

Tojiro - Classic - noże kuchenne

359,00 – 1269,00 zł

16 produktów do wyboru
szybka wysyłkapokaż szczegóły

inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc