menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Takeshi Saji - WBB - noże kuchenne - stal R-2 + biała kość byczaTakeshi Saji - WBB - noże kuchenneTakeshi Saji - WBB - noże kuchenne
Takeshi Saji - WBB - noże kuchenne - stal R-2 + biała kość bycza

Noże przystosowane są do wielu zadań kuchennych – plastrowania mięsa, szatkowania warzyw i owoców czy siekania ziół. Ostre końcówki pomogą także przy bardziej precyzyjnych zadaniach, takich jak oddzielanie mięsa od kości czy filetowanie ryb.

czytaj dalej

Takeshi Saji - WBB - nóż szefa kuchni - długość ostrza: 21 cm; stal R-2

WBB - nóż szefa kuchni

długość ostrza: 21 cm; stal R-2

nr katalogowy
Takeshi Saji H-R2D-CH-210WBB
3299,00 zł
wysyłka w najbliższą środę
dostawa gratis
Takeshi Saji - WBB - nóż uniwersalny - długość ostrza: 15 cm; stal R-2

WBB - nóż uniwersalny

długość ostrza: 15 cm; stal R-2

nr katalogowy
Takeshi Saji H-R2D-PE-150WBB
2599,00 zł
tylko 2 sztuki dostępne
wysyłka w najbliższą środę
dostawa gratis
Takeshi Saji - WBB - nóż Santoku - długość ostrza: 18 cm; stal R-2

WBB - nóż Santoku

długość ostrza: 18 cm; stal R-2

nr katalogowy
Takeshi Saji H-R2D-SA-180WBB
2799,00 zł
tylko 2 sztuki dostępne
wysyłka w najbliższą środę
dostawa gratis

Ręcznie kute noże ze stali R-2.

Noże przystosowane są do wielu zadań kuchennych – plastrowania mięsa, szatkowania warzyw i owoców czy siekania ziół. Ostre końcówki pomogą także przy bardziej precyzyjnych zadaniach, takich jak oddzielanie mięsa od kości czy filetowanie ryb.

Ostrza noży wykonane są ze stali R-2, czyli stali proszkowej o twardości około 62-63 HRC w skali Rockwella. Stal proszkowa powstaje poprzez poddanie metalowego pyłu wysokiemu ciśnieniu bez potrzeby przetapiania, dzięki czemu do składu stali nie dostają się żadne niepożądane elementy z zewnątrz. Wytworzenie noży z drobnego proszku sprawia także, że bardzo dobrze poddają się one ostrzeniu.

Oprócz funkcjonalności noże cechuje także unikalny, przyciągający wzrok wygląd. Klingi wykuwane z 61 warstw stali pokryte są gęstym, głębokim wzorem charakterystycznym dla metali dziwerowanych, a dzieła dopełniają zdobiące je rękojeści obłożone białą byczą kością.

Te dzieła sztuki użytkowej wykonane zostały przez Mistrza Takeshi Saji, jednego z najsłynniejszych reprezentantów Takefu – japońskiego miasta kowali. Po dekadach wyrobu ostrzy Mistrz Saji opracował własne, unikalne techniki kowalskie, które wykorzystał do stworzenia tych noży o najwyższej jakości – docenią je zarówno profesjonaliści jak i domowi pasjonaci gotowania.

materiałstal R-2
biała kość bycza

zobacz również


inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc