menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Takeshi Saji - RW - nóż uniwersalny - długość ostrza: 15 cm; stal R-2Takeshi Saji - RW - nóż uniwersalnyTakeshi Saji - RW - nóż uniwersalny
Takeshi Saji - RW - nóż uniwersalny - długość ostrza: 15 cm; stal R-2

Nóż do krojenia warzyw, owoców i mniejszych porcji mięsa. Pomoże nam przy wszystkich zadaniach kuchennych wymagających precyzji.

czytaj dalej

1529,00 zł
produkt jest czasowo niedostępny

Ręcznie kuty nóż uniwersalny ze stali R-2.

Nóż do krojenia warzyw, owoców i mniejszych porcji mięsa. Pomoże nam przy wszystkich zadaniach kuchennych wymagających precyzji.

Ostrze noża wykonane jest ze stali R-2, czyli stali proszkowej o twardości około 62-63 HRC w skali Rockwella. Stal proszkowa powstaje poprzez poddanie metalowego pyłu wysokiemu ciśnieniu bez potrzeby przetapiania, dzięki czemu do składu stali nie dostają się żadne niepożądane elementy z zewnątrz. Wytworzenie noża z drobnego proszku sprawia także, że bardzo dobrze poddaje się on ostrzeniu.

Oprócz funkcjonalności nóż cechuje także unikalny, przyciągający wzrok wygląd. Klinga wykuwana z 61 warstw stali pokryta jest gęstym, głębokim wzorem charakterystycznym dla metali dziwerowanych, a dzieła dopełnia zdobiąca ją rękojeść wykonana z palisandru, zwanego też drewnem różanym.

To dzieło sztuki użytkowej wykonane zostało przez Mistrza Takeshi Saji, jednego z najsłynniejszych reprezentantów Takefu – japońskiego miasta kowali. Po dekadach wyrobu ostrzy Mistrz Saji opracował własne, unikalne techniki kowalskie, które wykorzystał do stworzenia tego noża o najwyższej jakości – docenią go zarówno profesjonaliści jak i domowi pasjonaci gotowania.

numer katalogowyTakeshi Saji H-R2D-PE-150RW
wymiary
długość ostrza15 cm
materiałstal R-2
palisander

zobacz również


inne z serii Takeshi Saji - RW


inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc