menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Takeshi Saji - IW - noże kuchenne - stal VG-10 + drewno żelazneTakeshi Saji - IW - noże kuchenneTakeshi Saji - IW - noże kuchenne
Takeshi Saji - IW - noże kuchenne - stal VG-10 + drewno żelazne

Noże przystosowane są do wielu zadań kuchennych – plastrowania mięsa, szatkowania warzyw i owoców czy siekania ziół. Ostre końcówki pomogą także przy bardziej precyzyjnych zadaniach, takich jak oddzielanie mięsa od kości czy filetowanie ryb.

czytaj dalej

Takeshi Saji - IW - nóż szefa kuchni - długość ostrza: 21 cm; stal VG-10

IW - nóż szefa kuchni

długość ostrza: 21 cm; stal VG-10

nr katalogowy
Takeshi Saji H-V10D-CH-210IW
2149,00 zł
wysyłka w najbliższą środę
dostawa gratis
Takeshi Saji - IW - nóż uniwersalny - długość ostrza: 15 cm; stal VG-10

IW - nóż uniwersalny

długość ostrza: 15 cm; stal VG-10

nr katalogowy
Takeshi Saji H-V10D-PE-150IW
1599,00 zł
tylko 6 sztuk dostępnych
wysyłka w najbliższą środę
dostawa gratis
Takeshi Saji - IW - nóż Santoku - długość ostrza: 18 cm; stal VG-10

IW - nóż Santoku

długość ostrza: 18 cm; stal VG-10

nr katalogowy
Takeshi Saji H-V10D-SA-180IW
1989,00 zł
tylko 6 sztuk dostępnych
wysyłka w najbliższą środę
dostawa gratis

Ręcznie kute noże ze stali VG-10.

Noże przystosowane są do wielu zadań kuchennych – plastrowania mięsa, szatkowania warzyw i owoców czy siekania ziół. Ostre końcówki pomogą także przy bardziej precyzyjnych zadaniach, takich jak oddzielanie mięsa od kości czy filetowanie ryb.

Ostrza noży wykonane są ze stali VG-10, czyli wysokowęglowej stali o twardości około 61 HRC w skali Rockwella. Ciemna, twarda stal jest bardzo odporna na ścieranie i uszkodzenia mechaniczne, co czyni ją złotym standardem wśród japońskich stali nierdzewnych.

Oprócz funkcjonalności noże cechuje także unikalny, przyciągający wzrok wygląd. Klingi wykuwane z 61 warstw stali pokryte są gęstym, głębokim wzorem charakterystycznym dla metali dziwerowanych, a dzieła dopełniają zdobiące je rękojeści obłożone twardym drewnem żelaznym.

Te dzieła sztuki użytkowej wykonane zostały przez Mistrza Takeshi Saji, jednego z najsłynniejszych reprezentantów Takefu – japońskiego miasta kowali. Po dekadach wyrobu ostrzy Mistrz Saji opracował własne, unikalne techniki kowalskie, które wykorzystał do stworzenia tych noży o najwyższej jakości – docenią je zarówno profesjonaliści jak i domowi pasjonaci gotowania.

materiałstal VG-10
drewno żelazne

zobacz również


inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc