Patelnia Vulcano Classic jest bardzo wytrzymała, odporna na zarysowania oraz na wysokie temperatury. Pozwoli na smażenie delikatnych potraw, takich jak jajka czy ryby, zapobiegając ich przywieraniu, co mogłoby prowadzić do przypalenia. Sprawdzi się także z takimi specjałami jak eskalopki, które należy smażyć krótko w wyższej temperaturze. Wysokie ścianki głębokiej patelni oferują dużą powierzchnię smażenia i ułatwiają duszenie dań w sosie. Odpowiednio zadbana patelnia utrzyma swoje właściwości nieprzywierające przez wiele lat i pozwoli na stawienie czoła niejednemu kuchennemu wyzwaniu.
Patelnia wykonana została z użyciem sprawdzonej w branży gastronomicznej pięciowarstwowej konstrukcji: zewnętrznej warstwy stali nierdzewnej 18/0, potrójnego aluminiowego rdzenia i wewnętrznej warstwy stali nierdzewnej 18/10. Sprawia to, że naczynie oferuje doskonałe rozprowadzanie ciepła i wysoką wytrzymałość. Powłoka nieprzywierająca ma trzy warstwy. Dolna, wzmocniona minerałami warstwa zapewnia długotrwałą antyadhezyjność. Chronią ją dwie warstwy odporne na zarysowania i inne uszkodzenia. Dzięki temu patelnia Vulcano Classic może być używana w temperaturze nawet 250°C i wytrzyma długi czas w niezmienionym stanie.
Patelnia jest przystosowana do wszystkich rodzajów kuchenek, w tym indukcyjnych.
Patelnię należy myć ręcznie.
numer katalogowy | Spring 1484886024 |
---|
wymiary | |
---|---|
średnica | 24 cm |
materiał | stal nierdzewna 18/0 aluminium stal nierdzewna 18/10 |
629,89 – 785,57 zł
579,40 – 669,89 zł