menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Satake - Tomoko - nóż Santoku - długość ostrza: 17 cmSatake - Tomoko - nóż Santoku
Satake - Tomoko - nóż Santoku - długość ostrza: 17 cm

Nóż Santoku to japoński odpowiednik wszechstronnego noża szefa kuchni. Posłuży do krojenia mięsa i ryb, szatkowania warzyw i owoców oraz siekania ziół i orzechów. Szeroka klinga sprawdzi się w takich operacjach jak rozgniatanie ząbków czosnku czy przekładanie pokrojonych składników z deski do garnka czy miski.

czytaj dalej

109,00 zł
produkt jest czasowo niedostępny

Japoński nóż Santoku.

Nóż Santoku to japoński odpowiednik wszechstronnego noża szefa kuchni. Posłuży do krojenia mięsa i ryb, szatkowania warzyw i owoców oraz siekania ziół i orzechów. Szeroka klinga sprawdzi się w takich operacjach jak rozgniatanie ząbków czosnku czy przekładanie pokrojonych składników z deski do garnka czy miski.

Tomoko znaczy po japońsku „przyjazne dziecko”. Jak podpowiada nazwa kolekcji, nóż z serii Tomoko marki Satake jest przyjazny nawet początkującym kucharzom. Ostrze wykonane ze stali nierdzewnej 420J2 cechuje twardość na poziomie 56 HRC, dzięki czemu jest wystarczająco wytrzymałe, by długo zachować ostrość, a jednocześnie nie na tyle twarde, aby utrudnić ostrzenie. Rękojeść z naturalnego, ciemnego drewna ma gładki szlif, dzięki czemu jej powierzchnia jest przyjemna w dotyku.

numer katalogowySatake 803-717
wymiary
długość ostrza17 cm
długość całkowita28,5 cm
materiałstal nierdzewna 420J2
drewno

inne z serii Satake - Tomoko

Satake - Tomoko Air Holes - nóż szefa kuchni z otworami - długość ostrza: 18 cm

Satake - Tomoko Air Holes - nóż szefa kuchni z otworami

długość ostrza: 18 cm

119,00 zł

Satake - Tomoko - nóż do ryb Yanagi Sashimi - długość ostrza: 20,5 cm

Satake - Tomoko - nóż do ryb Yanagi Sashimi

długość ostrza: 20,5 cm

129,00 zł


inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc