Ostrza noży wykonane zostały z nierdzewnej stali molibdenowo-wanadowej o twardości na poziomie 56-58 HRC. Dodatek wanadu znacznie zwiększa odporność materiału na korozję, podczas gdy molibden dodaje stali twardości i wydłuża jej żywotność.
Rękojeści z bakelitu wypełnione zostały mączką drzewną – są odporne na zarysowania i wysokie temperatury, długo wytrzymają więc nawet codzienne użytkowanie. Trzy widoczne nity nadają narzędziom klasyczny wygląd, a gładki, czarny bakelit będzie dobrze prezentował się w nowoczesnej kuchni.
W skład zestawu wchodzi:
Nóż ten wykuty został w stylu europejskim i ma uniwersalne zastosowanie w kuchni. Doskonale sprawdzi się przy obróbce i porcjowaniu mięsa, posłuży również do krojenia i szatkowania warzyw, owoców czy ziół.
Nóż uniwersalny ma wiele zastosowań związanych z obróbką małych i średnich produktów. Posłuży do krojenia i obierania warzyw i owoców, szatkowania ziół i orzechów, przygotowywania garnirunku. Sprawdzi się wszędzie tam, gdzie większy nóż szefa kuchni może być zbyt nieporęczny.
Krótki nożyk posłuży do obierania warzyw i owoców, a także wykonywania precyzyjnych czynności kuchennych, takich jak krojenie małych produktów i przygotowywania garnirunku.
numer katalogowy | Satake HG8364 |
---|
materiał | stal molibdenowo-wanadowa bakelit wypełniony mączką drzewną |
---|
długość ostrza: 20 cm; w drewnianym pudełku
229,00 zł