Nóż o prostym ostrzu został zaprojektowany do siekania ziół i warzyw szybkimi, pionowymi ruchami. Duża, prostokątna klinga pozwala na wygodne przenoszenie pokrojonych składników do miski lub garnka. Wąska klinga ostrzona z obu stron pozwala uzyskać nawet bardzo cienkie plastry.
Ostrze noża wykonane zostało z nierdzewnej stali molibdenowo-wanadowej o twardości na poziomie 56-58 HRC. Dodatek wanadu znacznie zwiększa odporność materiału na korozję, podczas gdy molibden dodaje stali twardości i wydłuża jej żywotność.
Rękojeść z bakelitu wypełniona została mączką drzewną – jest odporna na zarysowania i wysokie temperatury, długo wytrzyma więc nawet codzienne użytkowanie. Trzy widoczne nity nadają całemu narzędziu klasyczny wygląd, a gładki, czarny bakelit będzie dobrze prezentował się w nowoczesnej kuchni.
numer katalogowy | Satake 803-649 |
---|
wymiary | |
---|---|
długość ostrza | 16 cm |
długość całkowita | 29,5 cm |
materiał | stal molibdenowo-wanadowa bakelit wypełniony mączką drzewną |
długość ostrza: 20 cm; w drewnianym pudełku
229,00 zł