Nóż szefa kuchni to podstawowy nóż kuchenny, który sprawdzi się przy wszelkich zadaniach wymagających krojenia. Może być używany z mięsem, rybami, warzywami, owocami i ziołami. Dzięki otworom w ostrzu pokrojone składniki nie przywierają do klingi.
Kolekcja Saku to reprezentatywna kolekcja klasycznych japońskich noży kuchennych marki Satake. W wersji PP okrągłe rękojeści wykonane są z polipropylenu zamiast tradycyjnego drewna. Dzięki temu są one odporne na uszkodzenia i wysokie temperatury – doskonale sprawdzą się w kuchniach, w których panują nawet najbardziej ekstremalne warunki.
Ostrza noży Saku wykonane są ze stali molibdenowo-wanadowej. Jest to stal nierdzewna o twardości 56-58 HRC, której odporność na rdzewienie jest spotęgowana dzięki wyższej zawartości molibdenu. Wanad zwiększa twardość stali, dzięki czemu klingi dłużej pozostają ostre.
numer katalogowy | Satake 802-369 |
---|
wymiary | |
---|---|
długość ostrza | 18 cm |
materiał | stal molibdenowo-wanadowa tworzywo sztuczne PP |