Nóż Santoku to japoński odpowiednik uniwersalnego noża kucharza. Posłuży do krojenia, szatkowania i filetowania i sprawdzi się ze wszelkimi produktami, takimi jak mięso, ryby, warzywa, zioła czy owoce. Szeroka klinga pozwoli na wygodne zgniatanie ząbków czosnku czy przenoszenie składników jak na łopatce.
Kolekcja noży Satake Black inspirowana jest estetyką art deco. Proste linie i minimalistyczna forma w połączeniu z czarnym kolorem sprawiają, że noże prezentują się nowocześnie i stylowo. Wielbiciele sztuki użytkowej chętnie wyeksponują noże Black w swojej kuchni.
Ostrza noży Black wykonane są ze stali molibdenowo-wanadowej osiągającej twardość od 56 do 58 HRC. Dodatkowo stal pokryta jest powłoką tytanową, która zapobiega przywieraniu krojonych składników i jest neutralna dla żywności. Rękojeść wykonana jest z wytrzymałego tworzywa ABS, dzięki czemu jest odporna na uszkodzenia.
numer katalogowy | Satake 806-824 |
---|
wymiary | |
---|---|
długość ostrza | 17 cm |
materiał | stal molibdenowo-wanadowa tworzywo sztuczne ABS |