Wyjmowanie mięsa z raków i homarów to czynność, która wymaga wprawy. Warto jednak się tego nauczyć, ponieważ według wielu szefów kuchni mięso ze szczypiec tych skorupiaków prawdziwy specjał. Chromowane szczypce pomogą przy łamaniu skorupy na ogonie i szczypcach, aby dostanie się do jadalnych części tych przysmaków było łatwiejsze.
Mięczaki i skorupiaki, takie jak kalmary, ostrygi, krewetki czy raki, jako przysmaki początkowo cenione były przede wszystkim w obszarze śródziemnomorskim. Zyskały popularność na całym świecie nie tylko ze względu na wyjątkowy smak, ale także jako źródło jodu i minerałów.
Kolekcja Seafood marki Sagaform to naczynia i akcesoria do serwowania owoców morza i dodatków, na przykład ostrych sosów, ćwiartek cytryny czy masła czosnkowego. Naczynia w kształcie rybek i specjalne sztućce pomogą w zorganizowaniu udanego przyjęcia tematycznego.
numer katalogowy | Sagaform 5017777 |
---|
wymiary | 15,5 × 5,5 cm |
---|---|
materiał | chromowany metal |