Nóż o dużym ostrzu sprawdzi się przy wszelkich pracach kuchennych wymagających krojenia. Warzywa, owoce, mięso, ryby i zioła zostaną nim odpowiednio sprawione, pokrojone, poszatkowane i posiekane. Szerokie ostrze umożliwi przenoszenie składników na klindze jak na łopatce, a spiczasty czubek pozwoli na wykonywanie precyzyjnych prac, takich jak zdejmowanie oczek z ziemniaków.
Nóż Erik wyposażony jest w kute ostrze ze stali nierdzewnej osadzone w rączce wykonanej z drewna wenge. To tropikalne drewno ma ciemnobrązowy kolor i zdobi je gęsty deseń. Dzięki temu materiał ten cechuje się rzemieślniczą elegancją, która doskonale kontrastuje z industrialnym charakterem gładkiej stali. Rączka łączona trzema nitami wygodnie leży w dłoni i sprawia, że krojenie nożem to przyjemność.
Nóż charakteryzuje się eleganckim pięknem, które najlepiej będzie prezentować się na eksponującym go bloku lub listwie magnetycznej. Zapakowany w estetyczne pudełko nóż będzie dobrym pomysłem na prezent dla kucharza hobbysty.
Nóż należy myć ręcznie. Aby drewniana rączka dłużej zachowała swoje walory estetyczne, warto od czasu do czasu natrzeć ją olejem spożywczym.
numer katalogowy | Sagaform 5018293 |
---|
wymiary | |
---|---|
długość ostrza | 20 cm |
długość całkowita | 34 cm |
materiał | stal nierdzewna drewno wenge |